Des Malatya İl Başkanı Veysel Fırat Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Des Malatya İl Başkanı Veysel Fırat Açıklaması

Des Malatya İl Başkanı Veysel Fırat Açıklaması

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, müdürlerin görevlendirme ile değil de kadro güvencesi ile çalışmasını öneriyoruz” dedi.

14.12.2014 15:03

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, müdürlerin görevlendirme ile değil de kadro güvencesi ile çalışmasını öneriyoruz" dedi.

DES Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, yaptığı açıklamada, okul idarecilerin atamasıyla ilgili görüşlerini bildirerek, "Okul idareci atamasındaki bu durum okullardaki barış ve huzur ortamını bozuyor. Öznel değerlendirme ile gelen müdürler ve müdür yardımcıları okulda kabul ve saygı görmüyor. Böyle olunca da çalışma isteği azalıyor öğretmenler iç dünyasında küskünlük yaşıyor. Yönetmelik başlı başına zaten yanlış ama uygulama sırasında nesnel davranılarak bu durum tolere edilebilirdi. Ama tam tersi oldu, diğer illerde olduğu gibi Malatya'da da kul hakkına riayet edilmedi" ifadelerini kullandı.

"Bunu DES olarak biz burada dillendiriyoruz ama durumun böyle olduğunu bilen diğer sendikalar siyasetle evli ve dünyayı kurtarmakla meşgul oldukları için böyle küçük konulara ilgilenmiyorlar. Çünkü idare ile bu sendikanın birbirlerine ihtiyacı var. Bu sendika ne kadar üyemi idareci yaparım diye el pençe geziyor ilgili kapılarda" diyen Fırat, açıklamasını özetle şöyle tamamladı: "Bu yönetmeliğin yanlış olduğunu hep savunduk haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Bu yönetmeliğin oluşturduğu tahribat derinleşmeden kaldırılmasını, nesnelliği herkesçe bilinen, yazılı sınavın temel olduğu değerlendirme süreçli bir yönetmelik istiyoruz.

MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirmesi dair yönetmeliğe göre atanan müdürler milli eğitimin en zor görevini yerine getirmekteler. Hiçbir görev bu kadar sorumluluk taşımasına rağmen bu kadar da yetkisiz değildir. Üstelik görevlendirme usulü de başlı başına subjektif ve ilkel metotla oluyor. Bu şekilde göreve gelen müdürün rahat çalışmasına imkan yoktur. Müdürlerin görevlendirme ile değil de kadro güvencesi ile çalışmasını öneriyoruz." - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Des Malatya İl Başkanı Veysel Fırat Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement