Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

(26.3.MİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve UNICEF'in teknik desteği ile yürütülen "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi"ne Toroslar Belediyesi de)...

26.03.2013 16:40

(26.3.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Okul öncesine sınıf desteği

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve UNICEF'in teknik desteği ile yürütülen "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi"ne Toroslar Belediyesi de eğitim merkezleri tahsis ederek katkı sunuyor.

Projenin 10 pilot ilinden biri olan Mersin'de, Toroslar ilçesinden 5 adet toplum temelli birim açılması amacıyla Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ve İlçe Halk Eğitim Müdürü Yusuf Gülgen arasında protokol imzalandı.

Protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi, Unicef İl Saha Koordinatörü Didem Çakır, Belediye Meclis üyeleri, kurum müdürleri, Toroslar Teknik Eğitim Kursları (TORTEK) usta öğreticileri ve kursiyerler katıldı.

İmza töreni öncesi UNİCEF İl Saha Koordinatörü Didem Çakır, katılımcılara projenin amacı ve çalışma faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, erken çocukluk döneminin çocuğun öğrenme potansiyelinin en yüksek olduğu dönem olduğunu vurguladı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kamil Çelebi ise çocuğun beyin gelişiminin yüzde 75'nin 6 yaşına kadar tamamlandığına dikkat çekerek, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar Belediyesi'nin okul öncesine yaptığı katkılarla bölgede derslik sıkıntısı kalmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Tuna da proje ile okul öncesi eğitimin önemi konusunda ailelerin bilinçlendiğini söyledi. Tuna, UNİCEF'in desteğiyle yürütülecek projeye katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti.

İmza törenin ardından, Toroslar Belediye Başkanı Hami Tuna ve protokol üyeleri, eğitim sınıflarını ve mobil bilgi otobüsünü ziyaret ederek minik öğrencilerin çalışma faaliyetlerini inceledi.

MERSİN, (DHA)

(26.3.2013)

//////////

Bahar konseri

ADANA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Türk Sanat Müziği Korosu 'Bahar Konseri' verdi. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki konseri Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda sanatsever izledi. Şef Cevdet Cömertpay yönetimindeki koro, Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz eserlerini seslendirdi. Başkan Vekili Aldırmaz ve davetliler de zaman zaman şarkılara eşlik etti. Yaklaşık iki saat süren etkinliğin sonunda Başkan Vekili Aldırmaz, sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(26.3.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Milletvekili Uzun esnaf turunda

"Buraya ciddi anlamda bir yatırım yapılmış. Burada çalışan, istihdam edilen çok sayıda personel var. Bizim Tarsuslu esnaflarımızın AVM içinde karşılaştıkları sorunların aşılması konusunda TARSU AVM'de işyeri kiralarından sorumlu olan Corio firmasının yetkilileriyle en kısa zamanda görüşme yapacağım" dedi. AVM Müdürü Serkan Topaloğlu ise 55 milyon avroluk yatırımla kurulan Tarsu'nun her geçen gün daha iyiye gittiğini, esnafların sorunlarına her zaman duyarlılık gösterdiklerini ifade etti.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(26.3.2013)

////////////////////////////

MTB Başkanı Özdemir:

"Ticaret hayatına güven gelecek"

MERSİN Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Kredi Kayıt Bürosu ile bir anlaşma yapılarak, buradaki bilgilerin tüccarların kullanımına açıldığını, bu uygulamayla ticaret hayatına güven geleceğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Özdemir, yeni uygulama hakkında bilgi verdi. Türkiye'de ticaret hayatında vadeli satışların önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Özdemir, vadeli satışların genellikle çek ve senet alınarak yapıldığını söyledi. Satıcı firmanın malını çek veya senet karşılığında satarken alıcı ile ilgili objektif bilgilere ulaşamadığı zaman ciddi risk aldığına dikkat çeken Özdemir, TOBB'un Kredi Kayıt Bürosu (KKB) ile bir anlaşma yaparak, buradaki bilgilerin tüccarların kullanımına açılmasına olanak sağlandığını anlattı. Özdemir, "Daha önce sadece finansal kuruluşların görebildiği bu bilgiler, şimdi tüccarlara da açılıyor. Malını satan bir tüccar, eğer alıcı kendisine çek vermek isterse çek sahibinin geçmiş kredi ödeme performansına ulaşabilecek" dedi.

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(26.3.2013)

///////////////////////

Eski maden sahasına bin fidan

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Ormancılık Haftası etkinlikleri kapsamında Güçüş Köyü'nde 15 dekar alan rehabilite edilerek bin adet fidan dikildi. Daha önce madencilik yapılan alandaki fidan dikme törenine Kaymakam İbrahim Özefe de katıldı. Kaymakam Özefe etkinlikte yaptığı konuşmada "Bir memleketin zenginlikleri yer altı ve yer üstü varlıklarının zenginlikleri ile ölçülür. Bu nedenle de bu varlıkların sürdürülebilir olması, bugünden yarına taşınması son derece önemlidir. Bugün burada sürdürülebilir bir çevre ve zenginliğin kaynaklarının projesini burada sergiliyoruz. Ormanlarımız ve madenlerimiz çevremizle birlikte en önemli varlıklarımızdır. Çevrenin çok önemli bir parçası olan orman varlıklarını ve zenginliklerimizi iyi korumalıyız. Bu nedenle bu faaliyeti önemsiyorum" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy da kamuoyunda madencilik nedeni ile ormanların yok edildiği tezinin yaygın olduğunu belirterek, "Madencilerimiz işi bittiği noktaları eskisi gibi rehabilite ederek ormanlara geri kazandırıyor. Bu konuda madenciler ve orman teşkilatı birlikte çalışarak sahaları geri kazanıyoruz. Böylece ormanlık alanın tahrip olmadığını da ortadan kaldırmış oluyoruz" diye konuştu.

Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman ise, ilçe genelinde 165 adet madencilik faaliyetinin bulunduğunu, bunların kapladığı alanın 258 hektar olduğunu anlattı. Akdumar, 15 dekar alanın ilgili firma tarafından rehabilite edilerek yeniden ormanlara kazandırılarak servi, fıstık çamı, akçaağaç, alıç, harnup ve kızılçam fidanları dikildiğini kaydetti.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(26.3.2013)

////////////

Kocamaz projelerini anlattı

BİR süre önce Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek, projelerini anlattı.

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Alper Turna ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Kocamaz, göreve geldiklerinde tüm sivil toplum kuruluşlarından görüş alacaklarını, kentin dinamiklerini hayata geçireceklerini ifade etti. Kocamaz, bütün ilçeleri kapsayacak şekilde projeler üreteceklerini söyledi. Başkan Kocamaz şöyle devam etti:

"Bazı gittiğimiz yerlerde deniyor ki, siz iktidarın belediyesi olmayacaksınız, Mersin'in devasa problemlerini nasıl çözeceksiniz? Ben de onlara şu cevabı veriyorum; yani ben bugüne kadar hiç iktidar belediyesi olarak seçime girmedim. İktidar belediye başkanı da olmadım. Hep muhalefet belediye başkanı oldum. Bir defa eski sistem artık yok, şimdiki sistemde özellikle genel bütçeden gelecek paylar insan sayısına göre geldiği için burada bir problem yok, mutlaka o sizin hissenize düşen pay, diğer belediyelere, iktidar belediyelerine nasıl düşüyorsa size de aynısı düşecek, bunun dışında belki istisnai noktalar olabilir. Bizim bugüne kadar hep üstümüze geldiler, hacizler oldu ama ben diyorum ki kötü komşu hacet sahibi yapar, iyi ki de gelmişler. Biz onların tamamını ödedik, bugün alnımız açık başımız dik dolaşıyoruz."

Başkan Kocamaz konuşmasının ardından oda üyelerinin sorularını cevapladı.

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(26.3.2013)

//////////

Cam oyuncuları Forum Mersin'de

LEVENT Kazak'ın yazdığı 'Cam' adlı tiyatro oyununu sergilemek için Mersin'e gelen ünlü oyuncular,

Forum Mersin'de sevenleriyle buluştu. Oyuncular, Mete Horozoğlu, Bülent Alkış, Selen Uçer, Yeşim Koçak ve Esra Ruşan oyun öncesi Forum Mersin'de söyleşiye katıldı. Ekranların sevilen dizilerinden 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin önde gelen karakterlerinden Soner'i canlandıran Mete Horozoğlu, Mersinli sevenlerinin yoğun ilgiyle karşılaştı. Hayranları Horozoğlu'yla fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

MERSİN, (DHA)

AEŞ(EŞ)(26.3.2013) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement