Didim'de Sağlıkçılar 14 Mart'ta İş Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Sağlıkçılar 14 Mart'ta İş Bıraktı

Didim\'de Sağlıkçılar 14 Mart\'ta İş Bıraktı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Didim Temsilciliği üyesi bir grup sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir günlüğüne iş bıraktı.

14.03.2014 16:01

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Didim Temsilciliği üyesi bir grup sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir günlüğüne iş bıraktı.

SES Didim Temsilciliği üyeleri, Didim Devlet Hastanesi'nde bir günlük grev yaptı. Grev dolayısıyla SES Üyeleri bugün saat 12: 30'da Devlet Hastanesi bahçesinde bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına Didim Belediye Başkanı ve DSP Didim Belediye Başkan adayı Mümin Kamacı, KESK'e bağlı sendikaların şube üyeleri ile SES üyeleri katıldı.

SES Didim Temsilcisi Bülent Akın, yaptığı açıklamada; " Sağlık çalışanının mesleki, kişisel ve aile yaşamını olumsuz etkileyen, başta ve öncelikle mecburi hizmet ve geçici görevlendirmeler olmak üzere, çalışma yaşamındaki anti demokratik uygulamalar kaldırılmalı; nöbetli çalışan tüm sağlık personelinin nöbet ertesi izin hakkı istisnasız uygulanmalı, izin biriktirmeye veya durumu ücretle telafi etme yaklaşımlarına hiçbir şekilde izin vermeyecek bir düzenleme yapılmalıdır. 40 saatlik haftalık çalışma süresi, nöbetler de dahil olmak üzere 56 saati geçmemelidir. Çalışılan yerin, yoğun bakım, radyoloji, ameliyathane gibi özelliklerine göre çalışma saati sınırlaması, çalışan sağlığı ve uluslararası standartlar gözetilerek bir an önce düzenlenmelidir. Sağlık alanındaki mesleklerin temel eğitimlerinde niteliği yok sayan uygulamalara acilen son verilmeli; mevcut fakülteler ve yüksek okulların öğretim elemanı ve donanım eksiklikleri giderilmeli, buralara derslik ve uygulama alanı kapasitelerinin üzerinde öğrenci alınmasına son verilmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde yer alan ve yurttaşların sağlık hakkını engellemenin yanı sıra sağlık personelinin mesleki ve klinik bağımsızlığını yok eden bütün kısıtlamalar kaldırılmalıdır. Sağlığı ticarileştiren, sağlık hizmetlerini metalaştıran, eşit-ücretsiz-nitelikli sağlık hizmetinin önündeki öncelikli engel olan sağlıktaki bütün katkı-katılım payları ve ilave ücretler kaldırılmalıdır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Sağlıkçılar 14 Mart'ta İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement