Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi'nden İftar - Son Dakika
Yerel

Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi'nden İftar

Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi\'nden İftar

Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi, protokol ve Kur'an Kursu öğrencilerine iftar yemeği verdi.

06.08.2012 13:19

Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi, protokol ve Kur'an Kursu öğrencilerine iftar yemeği verdi.

Bölge Yatılı Kur'an Kursu'ndaki iftara Vali Kenan Çiftçi, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Defterdar Mehmet Saygı, Vakıflar Bölge Müdürü Hasan Gök, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erdal Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Muhlis Akar, Bölge Yatılı Kur'an Kursu Yöneticisi Turhan Bayatlı, İzmir Güzelyalı Hakimeefendi Cami İmam Hatibi Süleyman Özer, Müftülük personeli ve Kur'an Kursu öğrencileri katıldı.

Ramazan'ın diğer ay ve zamanlara nispetle dini ve sosyal hayatta çok büyük önemi olduğunu belirten Müftü Mustafa Üskülüplü, "Ramazan ayına ulviyet kazandıran en önemli hadise, ebedi mucize olan ve insanlığın ufkunu ilim, adalet, ahlak ve erdemlilik gibi insani değerleri ikame ederek açan Kur'an-ı Kerim'in bu ayda indirilmesidir. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin de bu zaman dilimi içinde olması, Ramazan ayının manevi değerini yücelten sebeplerden biridir. Bu ayda diğer ay ve zamanlara nispetle şahsi ve sosyal hayatımız, yepyeni bir dinamizm, apayrı bir zevk ve farklı bir renk kazanmaktadır" dedi.

Müftü Üskülüplü, Vali Kenan Çiftçi'ye iftara teşrifi, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'a Kütahya'ya İlahiyat Fakültesi açılmasında gösterdiği üstün gayretler ve Kılıçaslan Lisesi Müdürü Ali İhsan Ertaş'a da 'okullar hayat olsun' projesine verdiği katkılar sebebiyle, Türkiye'yi tanıtan birer tablo takdim etti.

Üskülüplü, ayrıca vaaz ve irşad programına katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Muhlis Akar ve İzmir Güzelyalı Hakimeefendi Cami İmam Hatibi Süleyman Özer'e, üzerlerinde kendi fotoğraflarının yer aldığı birer çini tabak hediye etti.

(EFE)

06.08.2012 12: 59: 59

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi'nden İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement