Domuzla Mücadele Sürek Avı Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Domuzla Mücadele Sürek Avı Masaya Yatırıldı

Domuzla Mücadele Sürek Avı Masaya Yatırıldı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Kaymakamlık tarafından yabani domuz ile mücadele ve sürek avı masaya yatırıldı.

28.06.2013 20:07

Kütahya'nın Pazarlar ilçesinde Kaymakamlık tarafından yabani domuz ile mücadele ve sürek avı masaya yatırıldı.

İlçe merkezi, belde ve köylerdeki vatandaşların şikayetleri üzerine Pazarlar Kaymakamlığı tarafından Öğretmen evi toplantı salonunda domuzla mücadele ve sürek avının görüşüldüğü bildirildi.

Toplantıya Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, Jandarma komutanı Cengiz Kuzu, Emniyet Amiri Ahmet Durmaz, Simav Orman İşletme Müdürü Osman Aksoy, Dumlupınar Avcılık ve yaban hayatını koruma federasyonu Başkanı Süleyman Yiğit, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlkay Çetin, Ziraat Mühendisi Erdem Çetin, Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Cavit Bayram, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantı'da köy ve mahalle muhtarları yabani domuzların tarım sektörüne verdiği zararları anlattı ve yaban domuzları için sürek avının yapılmasını istediler.

Dumlupınar Avcılık ve Yaban hayatını koruma federasyonu Başkanı Süleyman Yiğit, "Üreticilerin mağduriyetini gidermek için gerekli çalışmalar ve araştırmalar yapılacaktır. Kimse kendi başına domuz avına çıkmamalıdır. Yaban domuzu ile mücadele ekip işidir. Domuzla mücadelenin %100'lük bir çözümü yoktur. Sürek avları sadece geçicidir. Bu avlar sadece çiftçiyi ve köylüyü kısa süreliğine rahatlatmaktadır. Benim düşünceme göre en iyi tedbir tel örgülü korumadır. Fakat maliyetli bir yöntemdir" dedi.

İlçe Kaymakamı İshak Çınar ise, "İlçemiz üreticileri, yaban domuzlarının ekili tarım alanları ile meyve bahçelerine zarar verdiklerini belirtilerek, söz konusu yaban domuzlarına karşı mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avı talebinde bulundu. Bu talep üzerine muhtarlarımızı bilinçlendirmek amacı ile sürek avı konusunda toplantı düzenledik. Konu hakkında muhtarlarımız bilgilendirildi" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Domuzla Mücadele Sürek Avı Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement