"Dünya Engelliler Günü" Gediz'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

"Dünya Engelliler Günü" Gediz'de Kutlandı

"Dünya Engelliler Günü" Gediz\'de Kutlandı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, "Dünya Engelliler Günü" kutlandı.
İlçede ilk kez yapılan "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kutlaması, Gediz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce...

04.12.2013 11:59

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, "Dünya Engelliler Günü" kutlandı.

İlçede ilk kez yapılan "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" kutlaması, Gediz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce ortaklaşa organize edilerek Gediz GDZ Otel'de gerçekleştirildi.

"Dünya Engelliler Günü" etkinliklerine Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar, Uşak Sakatlar Derneği Başkanı Salih Küçük, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür İbrahim Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü İbrahim Demirdağ, Gediz Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serdar Erkan ve 190 engelli vatandaş ile birlikte 300'e yakın engelli yakını katıldı.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu'nun Gediz GDZ Otel'de verdiği akşam yemeği ile başlayan etkinlikte bir konuşma yapan Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar, organizasyonu gerçekleştiren Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür İbrahim Demir ve emeğe geçen herkese teşekkür ederek, her insanın bugün engelli olmasa bile engelli adayı olduğunu, hayatın bir anında istemeden yaşanılan bir olay sonrasında veya bir hastalıkla engelli olabileceğini söyledi.

Bu bakımdan engellilere hayatın her alanında yardımcı ve destek olmak gerektiğini belirten Kütahya Sakatlar Derneği Başkanı Hatice Yakar, "Eskiden, engelli vatandaşlarımız konan engeller yüzünden dışarı çıkamamakla birlikte kendilerini bir evin içerisinde yaşamaya mahkum olmuş hissederek yaşamlarını sürdürmekteydiler. Ancak son yıllarda gerek hükümetlerin desteği gerekse derneklerin uğraşıları ile engelli vatandaşlarımızda hayatın içerisinde kendilerine yer almış ve sosyal olarak hayata katılmaya başlamışlardır. Hükümetimizin gösterdiği destekle hayata daha iyi tutunabilme imkanı edinmişlerdir. Engelli kişilerde çalışabilir, evlenebilir, spor yapabilir ve hayatın her alanında kendilerine göre bir uğraş edinebilirler. O bakımdan en büyük engel sevgisizliktir diyerek herkesi yüreğimizdeki engelleri kaldırmaya davet ediyorum" dedi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ise konuşmasında, Gediz'de ilk kez düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği nedeniyle tüm engelliler ve yakınlarıyla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Dernek başkanımızın da ifade ettiği gibi bugüne kadar engelli vatandaşlarımız dışarı çıkamıyordu. Sosyal hayata katılamıyordu. Yani engelleniyorlardı. Oysa şimdi devletimizin bu konuda gösterdiği hassasiyet ile bugün engelli vatandaşlarımızda hayatın içerisinde yerini almış, hayatın her alanında yaşamlarını idame ettirmektedirler. Bu konuda büyük çalışma gösteren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hükümetimizin politikaları ile birlikte engelli vatandaşlarımızda hayatın içerisine alınarak sosyal hayata katılmışlardır.

Gediz Belediyesi'nde bile bugün beş engelli arkadaşımız bizlerle birlikte görev yapmaktadır. Hükümetimizin geliştirdiği politika gereği engelli vatandaşlarımızda hayatın içerisine böylece girerek çalışmaya başlamışlardır. Herkes engelli olmasa bile engelli adayıdır. Hatta ben bile bir adayım.

Bu konuda hükümetimizde çeşitli uygulamalarda bulunarak engelli vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştıracak çözümler üretmektedir. Erken emeklilik, KDV'den muaf olmak ve bakım ücreti ve maaş gibi hayatı kolaylaştıracak ve hayatın idamesini sağlayacak imkanlar sunmaktadır. Bizde Gediz Belediyesi olarak bu doğrultuda uygulamalarda bulunmaktayız. Su ücretlerinde indirim uygulamaları, özürlü vatandaşlarımıza ait konutlardan emlak vergisi muafiyeti gibi uygulamalar yapılmaktadır.

Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan engelli vatandaşlarımız için her fırsatta onların sosyal hayata katılmalarını sağlamalıyız, yüreğimizdeki engelleri kaldırmalıyız" dedi.

Gediz Kaymakamı Mehmet Yılmaz da, "Kaymakamlık olarak gerek şehir merkezinde gerekse köylerde bulunan engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya, onlara destek vermeye devam ediyoruz. Çalışabilecek durumda olanlar için iş, çalışamayacak durumda olanlar için de yardımlar yanında devletimizin sunduğu imkanlardan yararlanabilmeleri için her türlü desteğe devam ediyoruz. Böyle bir etkinlikte hepimizi bir araya getiren Belediye Başkanımız Mehmed Ali Saraoğlu'na teşekkür ediyorum. Başkanımız imkanların bazılarından bahsetti. Herhangi bir sorun ne olursa olsun sizlerin yanında olduğumuzu unutmayın" dedi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Engelliler Derneği gönüllüsü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, "İlçemizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz engelliler günü etkinliğimiz oldukça güzel geçmiştir. Bu etkinlikte bizlere destek veren Belediye Başkanımız Mehmed Ali Saraoğlu, Kaymakamımız Mehmet Yılmaz, Kütahya ve Uşak Sakatlar Derneği Başkanları, daire amirleri, Ayyüzler Özel Eğitim Kurumuna, engelli vatandaşlarımız ve yakınlarına teşekkür ederim. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın haklarını yasalaştırarak onları maaşa bağlamış, sağlık ve sosyal haklarını vermiştir. Bu olumlu gelişmelere katkı sağlayanlara engelli kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum.

Ama bazı sorunlarımız hala devam etmektedir. Gediz olarak engelli vatandaşlarımız heyet raporu almak için ile ya da Simav ilçesine gitmekteler. Rapor almak için büyük zorluklarla karşılaşan bu kardeşlerimiz için, yeni yapılan Gediz Devlet Hastanesi'nde tam donanımlı bir birimin oluşturulmasını istiyoruz.

Ayrıca engelli öğrencilerimizde rehberlik çalışmaları için yine Simav ilçesine gitmektedir. Gediz'e Rehberlik Araştırma Merkezi kurulması konusunda çalışmalar yapılırsa engelli vatandaşlarımız minnettar kalacaklardır.

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle Kütahya'da gerçekleştirilen etkinliklere ilçemizden 34 engelli vatandaşımız katıldı. Bize araç tahsis eden Kaymakamımız Mehmet Yılmaz beye teşekkür ederim.

Konuşmaların ardından Kız Meslek Lisesi öğrencileri günün anlamına ilişkin şiirler okudu ve tüm engelliler ve yakınları için aynı okulun saz ekibi tarafından Türk Halk Müziği türküleri sunuldu.

Gediz Teknik Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin sunduğu gitar solosu ve Melodi Müzik grubu tarafından sunulan müzik eşliğinde Uşak İlinden gelen görme engelli şarkıcı Yusuf Şenyüz'ün söylediği şarkılar tüm engellileri doyasıya eğlendirirken, bazı engellilerin çiftetelli oynamaları herkesi duygulandırdı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Dünya Engelliler Günü' Gediz'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement