Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları

TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlenen eğlencede protokol eşleri ile kadın girişimciler kurulu üyeleri bir araya geldi.

06.03.2013 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu tarafından "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlenen eğlencede protokol eşleri ile kadın girişimciler kurulu üyeleri bir araya geldi. Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden'in de katıldığı toplantıda Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Bayraktutan, 8 Mart'ın magazinleştirilmeye çalışıldığını iddia etti.

Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden'in de katıldığı çay partisinde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadın haklarının savunulması konuları konuşuldu.

Toplantıya katılım ve gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bayraktutan, 8 Mart'ın doğru anlaşılması gerektiğini, 8 Mart'ın kadınların erkeklerle eşit şartlarda çalışmayı başarabilmesini temsil eden gün olduğunu ve 8 Mart'ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanması gerektiğini vurguladı. Bazı özel günler gibi 8 Mart'ın da magazinleştirilmeye çalışılmasından rahatsızlık duyduklarını da ifade eden Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Bayraktutan, "Çalışarak ekmeğini kazanmanın ne kadar zor olduğunu bilen yine de yolundan vazgeçmeyen kadınlar olarak haklarımızı sonuna kadar savunacağız" dedi.

Kadınların, bugün elde ettikleri hakların çok acı bir tarihçesi olduğunu, 1850'li yıllarda çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla düzenledikleri gösterilerde çok sayıda kadının çocuklarıyla birlikte hayatını kaybettiğini belirten Bayraktutan, "Kadınlar günümüzdeki olumlu sayılabilecek seviyeye gelebilmenin bedelini çok ağır ödemişlerdir" dedi.

Bayan Yeşim Erden ise yaptığı değerlendirmede, 8 Mart'ın doğru anlaşılmasıyla birlikte; kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, istihdam, eğitim ve sağlık alanlarında son yıllarda önemli adımlar atıldığını söyledi.

Bayan Erden, toplantının düzenlenmesinde emeği geçen TOBB Uşak Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Bayraktutan'a teşekkür ederek, kadınlara yönelik her türlü olumlu girişimin destekçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement