Emet'te Madde Kullanımı ile Mücadele' Semineri - Son Dakika
Yerel

Emet'te Madde Kullanımı ile Mücadele' Semineri

Emet\'te Madde Kullanımı ile Mücadele\' Semineri

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Recep Akdur, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksek Okulu'nda 'Madde kullanımı ile mücadele' adlı seminerde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

05.04.2013 17:40

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksek Okulu'nda 'Madde kullanımı ile mücadele' adlı seminerde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksek Okulu Cemal Öztürk Amfisi'nde konuşan Prof. Dr. Recep Akdur, istismara uğramış, suça karışmış, okuluna devam etmeyen, sokakta çalışan çocukların bağımlılık yapan madde kullanma olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Bu yüzden ülkenin kalkınması, eğitim düzeyinin artması, sosyo-kültürel etmenlerin geliştirilmesinin, bu madde kullanımında en büyük çözüm olduğunu anlatan Akdur "Bu çözümleri geliştirmek mümkündür. Bunlar, ulusal gelir artırma, kalkınmayı sağlama, gelir eşitsizliğini yok etme, işsizliği yok etme, herkesin temel eğitim almasını sağlama, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimde eşitlik, toplumda cinsiyet eşitliği sağlamaktır. Ülkemize zararlı madde kullanımında iki yol izlenmektedir. Bunların birincisi arzı azaltma kontrol etmektir. Yani maddeyi sağlayan kişilerin önlenmesi diğer ikinci yolda zararlı madde kullanmış kişileri, sahiplenme yanında olmaktır" dedi.

Prof. Dr. Akdur, ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) gençlerin zararlı madde kullanımını önlenmesi ile çok

yakından ilgilendiğini, bunun için Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin (TUBİM) kurulduğunu anlattı. Akdur, tüm yürütme organlarının koordinasyonunun TUBİM tarından yaptığını, ülkede yaşayan herkesin bu kuruma başvurarak destek alabileceğini söyledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emet'te Madde Kullanımı ile Mücadele' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement