En Çok Kan Bağışı Yapanlar Madalya ile Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

En Çok Kan Bağışı Yapanlar Madalya ile Ödüllendirildi

En Çok Kan Bağışı Yapanlar Madalya ile Ödüllendirildi

Türk Kızılay’ı Giresun Şubesi "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla en çok kan bağışı yapan kişilere Vali Hasan Karahan’ın da katılımı ile altın ve Bronz Madalya ödülü verdi.

13.06.2014 16:15

Türk KızılayGiresun Şubesi "14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü" dolayısıyla en çok kan bağışı yapan kişilere Vali Hasan Karahan'ın da katılımı ile altın ve Bronz Madalya ödülü verdi.

Bugün bir otelde yapılan ödül törenine Vali Hasan Karahan, Halk Sağlığı İl Müdürü Fazıl Özden, İl Müftüsü Muhittin Oral, Türk Kızılay'ı Giresun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Şensoy ve en çok kan bağışında bulunan kişiler katıldı.

Tören de konuşan, Türk Kızılay'ı Giresun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Şensoy, "Kan bağışı konusunda bölgede birinci, Türkiye genelinde ise altıncı olmanın gururunu anlatmak çok zor. Giresun'da 10 kişiden sekizinin ben kanımı bağışladım demesi bizim için büyük bir zafer. Bu konuda emeği geçen tüm Kızılay şube görevlilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kara gün dostu olan Kızılayımız hem içerde, hem dışarda insanlara en kısa sürede ulaşıp, hızır gibi çalışan bir teşkilatımız diyen Vali Hasan Karahan, " Kızılay'ımızın Allah eksikliğini göstermesin. Daha da güçlenmesini diliyoruz. Valiler her zaman Kızılay'ın onursal başkanlarıdır bu manada bizler her zaman Kızılay'ın yanındayız. Kan bağışı konusunda Giresun Kızılay şubemiz örnek çalışmalarına devam ediyor. Kan her zaman bulunabilen, alternatifi olan bir ürün değil. Bu konuda bağışçılarımızı tebrik ve teşekkür ediyoruz. Giresun'da ki bu ilgi bizleri gerçekten mutlu ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Hasan Karahan yaptığı çalışmalardan ve katkılardan Türk Kızılay'ı Giresun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mürvet Şensoy'a plaket verdi.

Vali Karahan daha sonra Giresun'da en fazla kan bağışı yapan 14 kişiye bronz madalya ve belgelerini takdim ederken, 35 ünite ile en fazla kan bağışı yapan 61 yaşında ki emekli cemal Turgut'a ise altın madalya ödülü verdi.

Ödül töreni Vali Hasan Karahan, beraberindekiler ve ödül alan bağışçılarla birlikte kesilen Kızılay pastasının ardından sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Çok Kan Bağışı Yapanlar Madalya ile Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement