Eski Milletvekili Metin Öney Kitabını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Eski Milletvekili Metin Öney Kitabını Tanıttı

Eski Milletvekili Metin Öney Kitabını Tanıttı

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı ve 20.Dönem İzmir Milletvekili Metin Öney, yıllardır yazdığı köşe yazılarını 'Siyasetin İçinden' adlı kitabında topladı.

08.10.2012 12:18

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı ve 20. Dönem İzmir Milletvekili Metin Öney, yıllardır yazdığı köşe yazılarını 'Siyasetin İçinden' adlı kitabında topladı. Öney, 'Siyasetin İçinden' adlı kitabının tanıtımı için düzenlenen söyleşide İzmirlilerle buluştu.

Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Öney'in eşi, dostları ve sevenleri katıldı.

Öney, kitabını bugüne kadar gazete ve dergilerde yayınlanan köşe yazılarından derleme yaparak hazırladığını, ticari amaç gütmediğini, bu nedenle kitapçılarda bulunmadığını, tanıdıklarına, eşine dostuna hatıra olsun diye gönderdiğini söyledi.

Kitabı ilgiyle okuduğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kişiliğini, siyasetteki duruşunu takdir ettiğini belirttiği Metin Öney'den şöyle bahsetti; "Örnek bir insansınız. Siyasette önem verdiğim bir kişisiniz. Türk siyasetinde doğru insanları doğru yerlerde görmeliyiz diye düşünüyorum. Elinize, yüreğinize sağlık."

Metin Öney de, Başkan Tartan'ı yerel yönetimler içinde 'Şehremini' olma özelliğini taşıyan ve bunu İzmir'e getiren bir belediye başkanı olarak nitelendirerek şöyle konuştu: "Sizin etkinlikleriniz sayesinde pek çok yazar, şair, besteci, sanatçı, siyasetçi bu salonda İzmirlilerle buluştu. Ben de yıllarca yazdığım köşe yazılarımı bu kitapta bir araya getirdim. Piyasada satılsın diye değil; eş ve dosta hediye etmek ve gök kubbede bir hoş seda bırakmak için yayınladım. Beni ağırladığınız için teşekkür ederim."

Öney, yakın zamanda kaybettiğimiz Türkiye'nin iki değerli ismi Türk Halk Müziği'nin usta sanatçılarından Neşet Ertaş ve 'Samanyolu' şarkısıyla müzik tarihine geçen pop müziğin ünlü ismi Berkant Akgürgen'i de anarak rahmet diledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Milletvekili Metin Öney Kitabını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement