Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir\'den Kısa Kısa

Büyükşehir Belediyesi yaz okulları, kültür gezileri ile devam ediyor

26.07.2013 16:45

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yaz okulları, kültür gezileri ile devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik düzenlediği ücretsiz yaz okulları, kültür gezileriyle devam ediyor. Son olarak Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde yaz okuluna katılan 100'den fazla öğrenci, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ni gezdi. İlk defa balmumu heykel ile karşılaşan  öğrenciler, özellikle Atatürk ve sanatçıların heykellerini merakla inceledi

Bu yıl 10'ncusu düzenlenen okullarında, öğrencilerin eğitim merkezlerinde aldıkları kursların yanı sıra yaşadıkları şehri daha iyi tanımaları için düzenlenen kültür gezileri de sürüyor.

Tepebaşı Belediyesinden, Zafer ve Kumlubel mahallerinde iftar programı

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sokak iftarları devam ediyor. İftarprogramının ardından geleneksel ramazan eğlenceleride sürüyor.

Zafer ve Kumlubel Mahallesi'nde düzenlenen sokak iftarına katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, vatandaşlarla bir araya gelerek onlara sağlıklı ve güzel bir ramazan geçirmelerini temenni etti ve yaklaşan Ramazan bayramlarını kutladı.

İftar yemeğinden sonra düzenlenen eğlencede sanatçı Mine Sağlam sahne aldı. Sağlam, halk müziğimizin sevilen parçalarını seslendirdi.

Ataç, ramazan sofralarının bir başka olduğunu, bereketin ve paylaşımın olduğu bu sofralarda bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden mezarlıklarda çevre temizliği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin, gelen talepler doğrultusunda mahalle ve köy mezarlıklarında yabani ot temizliği çalışmalarını gerçekleştirdiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin bir taraftan Asri mezarlık, Odunpazarı ve Esentepe mezarlıklarındaki çevre temizliği ve yabani otla mücadele çalışmalarına devam ederken, bir taraftan da gelen talepler doğrultusunda uzak mahalle ve köylerde de çalışma gerçekleştiriyor. Mücadele ve çevre temizliği kapsamında kabristanlar arasındaki yabani otlar ve zararlı bitkiler temizleniyor. Yetkililer, gelen talepler üzerine imkanlar dahilinde çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement