Eskişehirli Ozanlardan "Türkü Gecesi" - Son Dakika
Yerel

Eskişehirli Ozanlardan "Türkü Gecesi"

Eskişehirli Ozanlardan "Türkü Gecesi"

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) tarafından, Odunpazarı Kent Konseyi binasında ’’Türkü Gecesi’’ düzenlendi.

07.04.2017 10:56

Eskişehir Şairler, Yazarlar, Ozanlar Derneği (EŞYODER) tarafından, Odunpazarı Kent Konseyi binasında "Türkü Gecesi" düzenlendi.

Türkü Gecesi'nde Eskişehir ve Emirdağ türküleri seslendirildi. Türkü Gecesi'ne Eskişehirli ozanlar, şairler, yazarlar ve davetliler katıldı.

EŞYODER Başkanı Ertuğrul Şakar; her zaman Eskişehir'e özgü türkü, şiiri, sanatı ve kültürü desteklemek istediklerini belirtti ve "İnsana dokunan, insana ulaşan ve insanları insan gibi yaşatan bu gecede türkü etkinliği ortamını yaşatıyoruz. Amacımız, Eskişehir kültürüne ve sanatına türkülerle yardımcı olmaktır. Odunpazarı Kent Konseyi binasını, ayda bir Şiir ve Türkü gecesi etkinlikleri için fahri olarak tahsis eden ve derneğimize yardımcı olan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a teşekkür ederiz. Düzenlenen geceye, şiir ve türkü sevenler katıldı. Ozanlardan Arif Çayır, Tahsin Genç, Hamza Halaç Eskişehir ve Emirdağ türkülerini sazları eşliğinde söyleyerek geceye renk kattılar. Eskişehirli sanatçı Fikret Akın, Eskişehir ve Emirdağ Türkülerini müzik eşliğinde söyledi ve sık sık alkışlanarak beğeni topladı. Şairlerimiz de, Eskişehir ile ilgili şiirlerini okudular" diye ifade etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehirli Ozanlardan 'Türkü Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement