Foça'da 90. Yıl Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Foça'da 90. Yıl Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Foça\'da 90. Yıl Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 90.yıl dönümü Foça'da büyük bir coşku ile kutlandı.29-Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları,Türkiye Cumhuriyetinin 90.kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Foça Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu töreniyle başladı.

29.10.2013 15:03

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü Foça'da büyük bir coşku ile kutlandı.

29-Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları, Türkiye Cumhuriyetinin 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Foça Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu töreniyle başladı.

Törene, Foça İlçe Kaymakamı Niyazi Ulugölge, İlçe Garnizon Komutan Vekili Tuğamiral Sinan Azmi Tosun,Foça Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu,siyasi partilerin ilçe başkanları, ilçe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Foça Belediye Meclis Üyeleri, Foça Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldı. 29-Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri Foça 11 Eylül stadyumunda görkemli bir şekilde devam etti.11 Eylül stadyumunda Saat 11: 00 itibari ile saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunması ile başlayan Kutlamalara askeri birlikler, örgenciler, kamu görevlileri ve birçok vatandaş katıldı. Kutlama töreni çerçevesinde öğrencilerin okuduğu şiirler ile duygulu anlar yaşandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen okullar arası resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren başarılı örgenciler ödüllerini Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge'nin elinden aldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Niyazi Ulugölge yaptı.Ulugölge, şunları söyledi: "Cumhuriyet'le, çağdaş yönetim biçimine kavuşan Ulusumuz ve Devletimiz, dünyada takdirle karşılanan bir yeniden yapılanma ve dönüşüm sürecine girmiş, kısa sürede gerçekleştirdiği atılımlarla gelişen dünyada saygın bir konuma yükselmiştir.90. gurur yılına ulaşan Cumhuriyet'in başarıları, savaştan çıkmış, yanmış, yıkılmış, yokluklar içindeki bir ülkenin demokratik bir rejimle nereden nereye gelebileceğini, en güzel biçimde gözler önüne sermektedir. Ulusumuz, kendisini çağdaş dünyayla buluşturan ve özgürlük ortamı yaratan Cumhuriyet'i korumaya ve sonsuza değin yaşatmaya kararlıdır.Cumhuriyet, bağımsızlık ve özgürlük savaşımı sırasında temelleri atılan, Türk insanının çağdaş dünyanın kavram ve değerleriyle buluşmasını, uygarlığın olanaklarından en iyi biçimde yararlanmasını amaçlayan bir yönetim biçimidir."

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri Foça Folklor Derneği ekibinin sergilediği halk oyunları gösterisinin ardından askeri bando eşliğin de örgenciler ve öğretmenlerin yapmış oldukları resmi geçit ile son buldu. Tören geçişine katılan engelli vatandaşlar ayakta alkışlandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça'da 90. Yıl Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement