"Genç Liderler Eğitim Projesi" Setifika Töreni - Son Dakika
Yerel

"Genç Liderler Eğitim Projesi" Setifika Töreni

"Genç Liderler Eğitim Projesi" Setifika Töreni

Çalık YEDAŞ'ın sosyal sorumluluk desteğiyle İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Genç Liderler Eğitim Projesi"nin sertifika töreni düzenlendi.

13.06.2013 22:55

Çalık YEDAŞ'ın sosyal sorumluluk desteğiyle İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Genç Liderler Eğitim Projesi"nin sertifika töreni düzenlendi.

Samsun Büyük Otel'de 10-14 Haziran 2013 tarihleri arasında Çalık YEDAŞ'ın sosyal sorumluluk desteğiyle İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje sona erdi. Projenin sona ermesiyle sertifika almaya hak kazanan öğrenciler için Samsun Büyük Otel'de bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. "Genç Liderler Eğitim Projesi" kapanış toplantısında 48 öğrenci 4 grup halinde 4 gün boyunca uzman eğitmenler tarafından aldıkları; kişisel gelişim, motivasyon artırma, takım çalışması ve liderlik becerilerini gelen davetlilere sergilediler.

İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, öğrencilere kendi hayat hikayesini anlattı. Bir köy çocuğu olduğunu ifade eden İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, "Bir yakınımız vardı, Milletvekili Hüseyin amca, babama demişti ki, 'Çocuklarda cevher var ama, şehire götürmen lazım onları, çevreyi görmeleri lazım, görgüleri artması lazım' demek ki insanı insan yapan birinci değer çevre, ben Siyasala girdiğim zaman, kazandığım puan Türkiye'nin bütün tıp fakülteleri ve mühendislik fakültelerinin puanı tutuyordu. Ama siyasalın öyle bir büyüsü vardı ki, herkes siyasal bilgiler fakültesine girmek istiyordu. Biz de girdik, hocanın bir tanesi çık tı dedi ki, 'Arkadaşlar buraya boşuna geldiniz, amacınız yönetici olmaksa yönetici çıkmaz, amacınız lider olmaksa lider çıkmaz, amacınız politikacı olmaksa buradan politikacı çıkmaz, ya ne çıkar, yöneticiyseniz işlenirsiniz, lider olacaksanız işleriz, politika yaparsanız sizi hazırlarız, burada önemli olan kendinizi tanımanız' gerçekten de sevgili gençler başarının ilk adımı kendini tanımaktır" dedi.

Bilgi, ve zamanı yönetenlerin her zaman kazanacağını dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bilgi ve zamanı yönetemeyen aile reisi olsun, baba olsun, anne olsun, belediye başkanı olsun, kaymakam olsun, vali olsun ne olursa olsun, bilgi ve zamanı yönetemeyenler bulunduğu kurumu, bulunduğu Şehri ve bulunduğu Ülkeyi geleceğe taşıyamaz" diye konuştu.

Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, 2015 yılı itibariyle elektrik ile alakalı hiçbir sorun kalmayacağını açıkladı. Yatırımların devam ettiğini ifade eden Türkoğlu, "Bütün yatırımlarımız devam ediyor. Bu sene kırsala yoğunlaşıyoruz. Biz Çalık YEDAŞ olarak 2015'den sonra hayatınızın her yanında birlikte olmak istiyoruz. Bu amaçla projeler yapıyoruz. Sosyal sorumluk alanında 14 tane projemiz var. Herkes ile yön birliği yaparak, ortak bir sinerji ile birlikte toplumu daha ileri düzeye getirmenin gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "48 öğrencinin 'Genç Liderler Eğitim Projesi' kapsamında uzman eğitimciler tarafından eğitilmesi gerçekten İlkadım ilçemiz için geleceğe umutla bakmak için geleceğin liderlerini yarınlarda görmek bizleri çok mutlu etti. Mutluluğumuz ortak emekle ortaya çıktı" açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından öğrenciler sertifikalarını ve hediyelerini Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'ndan aldı. Öğrencilere bir soru yönelten Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, sorduğu soruyu bilen öğrencilere tatil sözü verdi. Öğrenciler soruyu cavaplayamayınca tatil hakkını proje yürütme kuruluna verdi.

Öğrenciler, Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu'na desteklerinden dolayı aralarında imzaladıkları tişörtü hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Genç Liderler Eğitim Projesi' Setifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement