Giresun Orman Köy Okulları Bilgi Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Giresun Orman Köy Okulları Bilgi Yarışması Sonuçlandı

Giresun Orman Köy Okulları Bilgi Yarışması Sonuçlandı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Orman Köy Okulları Bilgi Yarışması finali bugün yapıldı.

20.03.2014 12:32  Güncelleme: 12:48

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Orman Köy Okulları Bilgi Yarışması finali bugün yapıldı.

27 Okulun katılımıyla Giresun ilçelerinden Merkez, Bulancak, Dereli, Espiye, Tirebolu olmak üzere toplamda 5 merkezde yapılan eleme yarışması sonucunda birincilik kazanan ve finale kalan Giresun Merkez Çaldağ Ortaokulu, Giresun Bulancak Kovanlık Ortaokulu, Giresun Dereli Kurtulmuş Ortaokulu, Giresun Tirebolu A. Boynuyoğun Ortaokulu, Giresun Espiye Ericek Ortaokulu bugün Giresun Üniversitesi Konferans Salonu'nda yarıştılar. Yapılan yarışma sonunda birinciliği Tirebolu A. Boynuyoğun Ortaokulu öğrencileri kazanırken, öğrencilere hediyelerini Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir birlikte verdiler.

Yarışmanın ve ödül töreninin ardından bilgi yarışması hakkında kısa bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Celal Pir, "21 Mart Ormancılık Günü ve Haftası münasebetiyle geleneksel hale getirdiğimiz orman köylerinde okuyan çocuklarımızın bilgi yarışmasını bugün 3.kez yaptık. İnşallah ileride bu yarışmayı daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Amacımız orman köylerinde yaşayan gençlerimize, öğrencilerimize ağaç ve orman sevgisini aşılamak, çevre bilinçlerini artırmak. Yarışmanın paydaşları üniversitemiz, milli eğitim müdürlüğümüze ve orman bölge müdürlüğümüze katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu yarışmada beni en çok sevindiren bu öğrencilerimizin şehirdeki il eğitiminden hiçbir farkı olmaması. Öğrencilerimiz gerçekten zeki, çalışkan ve aynı zamanda sosyal yapıları gelişmiş olan öğrencilerimiz. Öğrencilerimizi yetiştiren başta müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Orman Köy Okulları Bilgi Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement