Gönül Elçileri Projesi Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi Tanıtım Toplantısı

Gönül Elçileri Projesi Tanıtım Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık oluşturmak, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla...

14.02.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından; toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık oluşturmak, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri Projesi" tanıtım toplantısı Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden başkanlığında gerçekleştirildi.

Uşak Öğretmenevi toplantı salonunda Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden, protokol eşleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Gönül Elçileri Projesi ve koruyucu aile programı tanıtıldı. Vali Mehmet Ufuk Erden'in eşi Yeşim Erden, toplantıdaki konuşmasında Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Uşak'ta neler yapılabileceğini konuşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bu tanıtım toplantısını düzenlediklerini belirterek gönüllük esasına dayanan bu projede daha sistemli ve daha bilinçli bir şekilde çalışmaların yürütüleceğini ifade etti.

Proje kapsamında ilk etapta koruyucu aile programına öncelik verileceğini belirten Yeşim Erden, "Çocuklarımızın bir yurtta kalmasından çok aile ortamı içerisinde yetişmeleri çok önemlidir. Çocuklarımız aile ortamında kendilerini daha güvende hissedeceklerdir. Yuvada kalan çocuklarımızın son yıllarda aileye dönüş projesi kapsamında öncelikli olarak ailede tutulması planlanmaktadır. Bu aileler maddi anlamda zorluk çekiyor ise aileye ekonomik destek devletimiz tarafından sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra yetimlerimiz, engellilerimiz, yardıma muhtaçlarımız için neler yapabileceğimizi değerlendirmeli ve fikirlerimizi paylaşmalıyız. İlimizde ne kadar çok gönül elçisi olursa o kadar çok muhtacımıza ulaşabiliriz. Gönlü, yuvası, yüreği açık, müteşebbis ruha sahip birçok kadınımız var. Bu nedenle bu projenin Uşak'ta çok önemli noktalara geleceğini düşünüyorum. El ele vererek şefkate ihtiyacı olanlara birlikte ulaşacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Gönül Elçileri Projesi" ve "Koruyucu Aile Programı" hakkında sunum yapılarak katılımcılara bilgi verildi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement