Gül İzdihamı - Son Dakika
Yerel

Gül İzdihamı

Gül İzdihamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü görmek isteyen Ağrılılar, neredeyse birbirlerini ezdi.

07.06.2012 22:20  Güncelleme: 12:36

Ağrı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelişiyle hareketlendi. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı'nı görebilmek için Ağrılılar, birbirleriyle yarıştı.

Gül, rektörlükte yaptığı konuşmada üniversitenin hayata geçişinde devlet ve sivil toplum seferberliğinin önemine dikkat çekti. Gül şöyle konuştu:

"İş adamımız, kendi gönlü ile üniversite yapılması için olağanüstü bir fedakarlıkla bütün imkanlarını kullandı. Bir yandan devletin desteği, bir yandan İbrahim Çeçen'in desteği ile burası güzel bir üniversite olacak. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde burası bir bilim merkezi olacak"

Üniversitenin, komşu ülkelere yakın olduğuna da hatırlatan Cumhurbaşkanı, "Dolayısıyla çok büyük avantajlara sahip" diye konuştu.

"EN İYİ YATIRIM, EĞİTİMDİR"

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra İbrahim Çeçen Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nı gezdi ve üniversiteye de adını veren Ağrılı iş adamı İbrahim Çeçen'e fahri doktora beratını verdi ve en iyi yatırım alanının, eğitim olduğunu dile getirdi.

GÜL'DEN REKTÖRE: ARKAN ÇOK GÜÇLÜ

Gül, üniversitelerin şehirlerin lokomotifi olacağını ve ileri götüreceğini belirterek rektöre, imkanlarını sadece kendi üniversitesine değil çevredeki üniversitelere ve araştırmacılara da açması öğüdünde bulundu. Gül, Rektör Arslan'a "Sende başka üniversitelerde olmayan bir avantaj var. Arkanda çok güçlü bir iş adamı var" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gül İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement