Gümüşhane'de Okullar Arası Şiir Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Okullar Arası Şiir Yarışması Düzenlendi

Gümüşhane\'de Okullar Arası Şiir Yarışması Düzenlendi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaöğretim kulları arasında bin lira para ödüllü şiir okuma yarışması düzenlendi.

21.03.2013 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaöğretim kulları arasında bin lira para ödüllü şiir okuma yarışması düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya Vali Dr. Yusuf Mayda, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Milli Eğitim Bakanlığı Denetçisi Ali Rıza Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Eğitim Denetmenler Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürü Murat Eskicioğlu, Kemalettin Karabulut, Rasim Alkaç, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Jüri üyeliğini Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. M. Muhsin Kalkışım, Doç Dr. Selami Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayyıldız, Yrd. Doç. Dr. Yakup Topal ve Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Yıldız yaptı.

Merkeze bağlı 12 ortaöğretim okulundan 12 öğrencinin katıldığı ve yaklaşık 3 saat süren yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Dr. Yusuf Mayda, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Milli Eğitim Bakanlığı Denetçisi Ali Rıza Durmuş ve AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen tarafından verildi.

Yarışmada Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kürşat Aydurmuş birinci, Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Sümeyra Hapencioğlu ikinci ve Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Can Tanış üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan öğrenciye bin lira, ikinciye 300, üçüncüye 200 lira ödül verilirken, rehberlik eden öğretmenlere de Mehmet Akif Ersoy'un Safahat kitabı ve çeşitli hediyeler verildi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mesut Olgun, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Öğrencilerimiz bizlere unutulmaz anlar, dakikalar yaşattılar ve geleceğe dair bakış açımızda da ciddi anlamda yeni sorgulamalar oluşturdular. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile Şehitler Günümüzün birleştirildiği Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini liselerimizdeki öğrencilerimiz arasındaki bir yarışma ile tekrar buluşturmak istedik. Bugün adı yarışma olsa da kaybedeni olmayan, kazananının çok fazla olduğu bir yarışma ile karşınızdayız. Kazananı çok fazla; çünkü bu yarışmaya yürek koyan, onları hazırlayan yönetici, öğretmen, öğrenci ve onlara destek olan aileler ile bugün bu salonunu hazırlanması ile ilgili çalışan arkadaşlarımız ve bizlere destek olan Gümüşhane Üniversitesi hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Yürekler birleşti bugün, yürekler bu memleket için atacak. Yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Okullar Arası Şiir Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement