Gümüşhane İl Özel İdaresinden Arıcılığa Destek - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane İl Özel İdaresinden Arıcılığa Destek

Gümüşhane İl Özel İdaresinden Arıcılığa Destek

Gümüşhane İl Özel İdaresi, hızla artan arıcılık faaliyetlerine de katkı sağlamak için Arıcılar Birliği tarafından hazırlanan projeye ortak olarak bin 800 adet polen tuzaklı kovan altlığı alınmasını sağladı.

28.03.2013 12:17

Gümüşhane İl Özel İdaresi, hızla artan arıcılık faaliyetlerine de katkı sağlamak için Arıcılar Birliği tarafından hazırlanan projeye ortak olarak bin 800 adet polen tuzaklı kovan altlığı alınmasını sağladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Selahattin Kocaman, Tarım Hizmetleri Şube Müdürü Kemal Tüzer, Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ve üreticiler katıldı.

"BOL POLENLİ GÜNLER DİLİYORUZ"

Geçtiğimiz yıllarda da Arıcılar Birliğinin bu tür projelerine katkı sağladıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, İl Özel İdaresinin kendi bütçesinden sağlanan katkı ile alınan arıcılık malzemelerinin amacına ulaşmasını dileyerek, "İnşallah sezon güzel olur ve arıcılarımız amaçlarına ulaşır. Kendilerine bol polenli günler diliyoruz." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'da Gümüşhane'de köylere yönelik götürdükleri hizmetlerin yanında eğitim, spor, güvenlik, tarım ve sağlık sektörlerine de katkı sağladıklarını, bu bağlamda 2010 yılından beri Arıcılar Birliği ile ortaklaşa projeler yürüttüklerini söyledi.

"4 YILDA 77 BİN LİRALIK MALZEME DESTEĞİ"

Arıcılar Birliği ile yaptıkları projeler kapsamında yarısı üreticiden, yarısı İl Özel İdaresinden karşılanmak üzere 2010 yılında 10 bin lira, 2011 yılında 7 bin 500, 2012 yılında 20 bin lira ve 2013 yılında da 40 bin liralık olmak üzere toplamda bugüne kadar 77 bin 500 lira katkı sağladıklarını dile getiren Akdoğan, sağladıkları katkıya paralel arıcılığın Gümüşhane'de ivme kazanmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

"ARICILIĞI TEŞVİK EDİYORUZ"

Gümüşhane'nin zengin florası ve coğrafi yapısıyla arıcılık açısından Türkiye'nin sayılı bölgelerinden birisi olduğunu kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın ise mevcut potansiyelin değerlendirilmesi için arıcılığı teşvik ettiklerini söyledi. İl Özel İdaresine arıcılara sağladığı katkı için teşekkür eden Irkın, üretime ve üreticiye sağlanan bu tür katkıların hem maddi hem manevi katkılarının olduğunu belirterek, bu tür yatırımların il ve ülke ekonomisine mutlaka geri döndüğüne vurgu yaptı.

"2008 YILINDA 7 BİN, 2013 YILINDA 40 BİN KOLONİ"

Gümüşhane Arıcılar Birliği Başkanı Niyazi Gül ise Gümüşhane'de her geçen yıl arıcılıkta büyük mesafeler kat ettiklerini, 2008 yılında kayıtlı 120 üye ve 7 bin koloni bulunurken, bugün 380 üye ve 40 bin koloniye yükseldiklerin, bu sayıların da sürekli arttığını söyledi.

Hedeflerinin üye sayısını 500'e, koloni sayısını da 50 bine çıkarmak olduğunu kaydeden Gül, yıllık bal üretimi 450-500 ton olan Gümüşhane'de bu rakamı 600-700 tona yükseltmek istediklerini, buna paralel arıcıları sadece bal üretimine değil de polen, propolis gibi ürünleri de üretmeye teşvik ettiklerini kaydetti.

"GÜMÜŞHANE'DE 2013, POLEN YILI OLACAK"

Hazırlanan polen tuzaklı kovan altlığı projesi hakkında da bilgi veren Gül, proje ile 101 üyeye bin 800 adet dağıtacakları kovan altlıklarının bedellerinin yarısının İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını, yarısının da üreticilerin kendileri tarafından karşılanacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl da yine aynı proje ile bin 270 adet kovan altlığı getirerek 112 üreticiye dağıttıklarını hatırlatan Gül, "Şuanda 3 bin adet polen tuzaklı kovan altlığı ilimizde ki arıcılarla buluşturulmuş oldu. Aldığımız 3 bin kovan altlığından yılda 5-6 ton polen almayı düşünüyoruz. İnşallah Gümüşhane'de 2013 yılı polen yılı olacak diye düşünüyoruz." dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane İl Özel İdaresinden Arıcılığa Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement