Güneşin Çocukları Avrupa Ülkelerini Gördü - Son Dakika
Yerel

Güneşin Çocukları Avrupa Ülkelerini Gördü

Güneşin Çocukları Avrupa Ülkelerini Gördü

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve Ulusal Ajans tarafından kabul gören Erasmus+ KA1 kategorisindeki “Güneşin Çocukları, AB’de Mesleki Eğitim İle Hayallerine Kavuşuyor“ isimli proje kapsamında Avrupa’nın çeşitli kentlerinde staj eğitimi görmeye giden grup yurda döndü.

06.05.2016 12:08

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı ve Ulusal Ajans tarafından kabul gören Erasmus+ KA1 kategorisindeki "Güneşin Çocukları, AB'de Mesleki Eğitim ile Hayallerine Kavuşuyor" isimli proje kapsamında Avrupa'nın çeşitli kentlerinde staj eğitimi görmeye giden grup yurda döndü.

Proje ile Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 36 öğrenci ve bunlara refakat eden 6 öğretmen Hollanda, Almanya ve Avusturya'da mesleki staj eğitimlerini tamamlayarak Adıyaman'a döndü.

Adıyaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Küçük, "Yurt dışı stajı 2 hafta sürdü. Elektrik bölümü öğrencileri Hollanda/Veghel şehrindeki ROC'de Leijgraaf okulunda, Makine bölümü Almanya/Bildungs Centrum Nies kurumunda, Mobilya ve İnşaat bölümlerimiz ise Avusturya/Ausbildungszentrum Vorarlberg GmbH kurumlarında eğitimler almışlardır.

Gerek öğrencilerimizin ifadeleri ve gerekse refakat eden öğretmenlerimizin ifadeleri, sürecin oldukça verimli geçtiği yönündedir. Bu projeyle öğrencilerimiz bilgi, beceri ve deneyimlerini geliştirmenin yanında sosyal, kültürel gezilerle de Avrupa'nın farklı kentlerini gezerek genel kültürlerini geliştirmiş, özgüvenlerini arttırmış, kültürlerin farklılıklarını müşahede etmişlerdir. Proje aynı zamanda okulumuza da ayrı bir değer katmış, farklı bir hava getirmiştir.

Projeye seçilen öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun risk grubu olması, ve ilk defa Adıyaman dışına çıkıyor olması da projeye ayrı bir anlam, bir misyon yüklemiştir" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güneşin Çocukları Avrupa Ülkelerini Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement