Güreli, Kgd'de Gazeteciler ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Güreli, Kgd'de Gazeteciler ile Buluştu

Güreli, Kgd\'de Gazeteciler ile Buluştu

Usta gazeteci Nail Güreli, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin konuğu oldu.

28.04.2013 16:41

Usta gazeteci Nail Güreli, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin konuğu oldu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Eski Genel Başkanlarından, Posta Gazetesi yazarı, usta gazeteci Nail Güreli, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ne (KGD) konuk oldu.

27 Nisan 2013 Cumartesi günü Saat: 13.00'te KGD'de gazetecilerle sohbet eden Güreli, bilgi ve tecrübelerini gazetecilerle paylaştı. Gazeteciliğin zamanla yarışan bir meslek olduğuna dikkat çeken Nail Güreli, şöyle dedi:

"Gazetecilik, zamanla yarışan bir meslektir. Zaman kavramı çok önemlidir. Çok titiz çalışmak gerekiyor. Gazetecilikte ayrıntılar çok önemlidir. Gözlem gücü çok önemlidir. Bir gazetecinin haber kaynağı ile her gün sık temas içinde olması gerekir, ama bunun bir sınırı vardır. Haber kaynağı ile belli bir mesafede olmak zorundasınız. Yüz göz olunmamalıdır. Sizi ciddiye almama gibi durumu doğar. Siz haber kaynağının istemediği haberleri yapacağınız zaman bilgi alamazsınız. Gazeteciler 'Ağabeycim' Gazeteciliği'ni yapmamalıdır. Zannediyorum bu 'Ağabeycim' Gazeteciliği azalmaya başladı. Gazeteci ile haber kaynağı arasında mutlak surette mesafe olunmak zorundadır, yüz göz olduğunuz takdirde olmaz."

Güreli'yi ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ise "Biz bilgi paylaşımı toplantılarına başlamıştık. Sizleri de aramızda görmekten onur duyduk. Sadece mesleki anlamda değil, dernekçilik, cemiyetçilik ve sendikacılık anlayışındaki duruşu hem Türkiye hem de Zonguldak'ta da önemli yeri var. Aramızda sizleri gördüğümüz için çok mutluyuz. Son zamanlarda gazeteciye bakış açısı değişiyor" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güreli, Kgd'de Gazeteciler ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement