Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği, Psikolojik Destek Semineri Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği, Psikolojik Destek Semineri Düzenledi

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği, Psikolojik Destek Semineri Düzenledi

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, evde sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına psikolojik destek sağlamaya yönelik "eğitim semineri" verdi.

27.08.2014 15:55  Güncelleme: 16:03

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, evde sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınlarına psikolojik destek sağlamaya yönelik "eğitim semineri" verildi.

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi salonunda düzenlenen seminerde konuşan Genel Sekreter Mithat Ekici, hizmet alan hastaların bilinçli bir şekilde tedavilerinin sürdürülebilmesi adına eğitim seminerleri düzenlediklerini söyledi.

Hizmetlerin aksatılmadan devam ettirildiğini dile getiren Ekici, şöyle konuştu:

"Kronik ve yatağa bağımlı olan hastalarımızın muayene, tahlil, tedavi ve tıbbi bakım, rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması adına destek veriyoruz. Bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilebilmesi, tanı koymaktan ziyade tanı konmuş hastaların tedavisinin takibi, uygulanması ve eğitiminin sağlanması amaçlanıyor. Bu amaçla uygun eğitim ve destek hizmetleri ile hastanın bakış açısını az da olsa değiştirebilmek istiyoruz. Hastanın durumu kabul etmesine yardımcı olmak, daha olumlu bir şekilde yaşama devam edebilmesi için hasta ve ailesine destek olmak için tüm personelimiz ile bu doğrultuda hizmet vermekteyiz."

Ekici, temmuz ayından itibaren başlayan eğitim faaliyetleri kapsamında bin 27 hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini de sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği, Psikolojik Destek Semineri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement