Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da Cenazeleri Defnediyor - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da Cenazeleri Defnediyor

Afet bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına devam edilirken, yaşamını kaybedenler ise kimlik tespiti ve teşhis işlemlerinin ardından defnediliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’ne bağlı 40 personel, Hatay’da iki farklı noktada defin işlemlerini yürütüyor.

13.02.2023 11:49  Güncelleme: 12:24

Afet bölgesinde arama-kurtarma çalışmalarına devam edilirken, yaşamını kaybedenler ise kimlik tespiti ve teşhis işlemlerinin ardından defnediliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı 40 personel, Hatay'da iki farklı noktada defin işlemlerini yürütüyor.

Depremin büyük yıkıma uğrattığı Hatay'da arama-kurtarma çalışmalarına destek veren, depremzedelere sağlık hizmeti sunan, kente temiz su verilmesi için çalışan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mezarlık ekipleri, depremde yitirilen yurttaşların cenaze nakil ve defin işlemlerini yapıyor. Mezarlık ekibi, Hatay Toygarlı Defne Asri Mezarlığı ve Merkez Narlıca Mezarlığı'nda savcının defin onayının ardından 24 saat esasıyla cenaze hizmeti veriyor.

Büyükşehir ekipleri, dini esaslara uygun şekilde cenazeleri toprağa verirken; cenazelerin gideceği illere nakillerini de gerçekleştiriyor. Ekipler, şu ana dek üç bine yakın defin işlemini tamamlandı. Bölgede taziye çadırları kuran Antalya Büyükşehir Mezarlık Şube Müdürlüğü ekipleri, ayrıca bin 500 kişilik yemek de dağıtıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hatay\'da Cenazeleri Defnediyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hatay'da Cenazeleri Defnediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement