Havran'da 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Havran'da 29 Ekim Coşkusu

Havran\'da 29 Ekim Coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yılı tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'in Havran ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

29.10.2012 16:32

Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yılı tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'in Havran ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Kızılay Meydanı'nda düzenlenen tören, stadyumda düzenlenen törenle devam etti.

Törene, Kaymakam Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Alim Yıldırım daire amir ve müdürleri ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Havran Kaymakamı Yasin Öztürk yaptı. Öztürk, "Ne mutlu ki 89 yıl önce Büyük Önder Atatürk'ün önümüze koyduğu 'Muassır medeniyetler seviyesine ulaşma' hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız ve artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır. ve bugün Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve ekonomik gelişmişliğimiz, yaptıklarımız ve yapabileceklerimiz dostlarımıza güven ve övünç kaynağı olup örnek teşkil etmekte, milletimize düşmanlık hisleri besleyenleri ise korku ve telaşa düşürmektedir." dedi.

Başkan Lofçalıoğlu'da "Daha güzel yarınlarımız için yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyle gelen barışı, karanlık yerine aydınlığı seçmeliyiz. Cumhuriyetin 89. yıl dönümünü kutlu olsun. Atatürk'ün bu emanetini sonsuza kadar yaşatacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" şeklinde konuştu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu. Halk oyunları gösterilerinin ardından tören geçişi düzenlendi. (BT)

29.10.2012 16: 04: 58

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Havran'da 29 Ekim Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement