Hayırsever İşadamından Eğitime Katkı - Son Dakika
Yerel

Hayırsever İşadamından Eğitime Katkı

Hayırsever İşadamından Eğitime Katkı

Nevşehirli hayırsever işadamı İsmet Aktekin'in Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde anne ve babası Hanife-Tevfik Aktekin adına yaptırdığı öğrenci yurdu ile Nar beldesinde bakım ve onarımını üstelenerek ağabeyinin ismini verdiği ortaokul törenle hizmete...

05.11.2013 14:09

Nevşehirli hayırsever işadamı İsmet Aktekin'in Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde anne ve babası Hanife-Tevfik Aktekin adına yaptırdığı öğrenci yurdu ile Nar beldesinde bakım ve onarımını üstelenerek ağabeyinin ismini verdiği ortaokul törenle hizmete açıldı.

Merkez ilçeye bağlı Nar beldesindeki Fikret Aktekin Ortaokulu hizmete açılış törenine Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, hayırsever Aktekin ailesi, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende konuşan Hayırsever İşadamı İsmet Aktekin, kendisinin de Nar beldesinde doğup büyüdüğünü belirterek doğduğu topraklara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Doğduğu topraklara her geldiğinde bu okulu ziyaret ettiğini ve geçtiğimiz yıl okulun bakım ve onarım işini üstlenmeye karar verdiğini ifade eden Aktekin, baştan aşağı yenilenen okula ağabeyi Fikret Aktekin'in isminin verilmesinden onur duyduğunu ifade etti.

Aktekin'e konuşmasının ardından Nar beldesine yaptığı katkılardan dolayı Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş tarafından bir plaket verildi. Erdoğmuş, kasabalarına yaptığı katkılardan dolayı kasaba halkı adına Aktekin'e teşekkür etti.

Vali Mehmet Ceylan ise, İsmet Aktekin'e eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Aktekin'in Kozaklı ilçesine de 110 yataklı bir kız öğrenci yurdu yaptırarak buraya da anne ve babası Hanife-Tevfik Aktekin'in ismini verdirdiğini hatırlatan Vali Ceylan, "Hemşehrimizi bu örnek davranışından dolayı kutluyorum. Umarım bu eğitim yuvalarında ülkemiz için hayırlı evlatlar yetişir" dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi Vali Ceylan ve hayırsever Aktekin ailesi tarafından kesildi.

Vali Ceylan açılışın ardından beraberindekiler ile birlikte okulu gezdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırsever İşadamından Eğitime Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement