Hayvanseverler, 'Yamuk' İçin Adliyede - Son Dakika
Yerel

Hayvanseverler, 'Yamuk' İçin Adliyede

Hayvanseverler, \'Yamuk\' İçin Adliyede

'Yamuk' adlı kediyi tekmeleyerek öldürdüğü suçlamasıyla dava açılan üniversite öğrencisinin yargılanacağı duruşma öncesinde, hayvanseverler hayvanlara saldırı ve işkenceye kınadı

12.04.2011 12:40

İzmir'de büfe önünde beslenen 'Yamuk' adlı kediyi tekmeleyerek öldürdüğü suçlamasıyla hakkında 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğrencisi U. G. 'nin yargılanacağı duruşma öncesinde İzmir Adliyesi önünde toplanan hayvanseverler, hayvanlara saldırı ve işkenceye kınadı. Yakalarına siyah kurdele takan hayvanseverlerin arasındaki, ölen kedinin sahibi Ahmet Hüsnü Arda Baran, U. G. 'nin cezalandırılmasını istedi.

Bornova'da geçen 8 Ekim'de, 'Yamuk'u tekmeleyerek ve başını ezerek öldürdüğü için Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından önce 687 lira para cezası uygulanan U. G. hakkında ceza davası da açıldı. Kediyi, yanında bulunan köpeğini tırmaladığı için öldürğünü öne süren Ankaralı U. G. 'nin yargılanacağı davanın duruşması öncesinde, yakalarına siyah kurdele takan yaklaşık 100 hayvansever, İzmir Adliyesi önünde toplandı. İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Halil Dönmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, davanın görüleceği İzmir 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin hakimi raporlu olması nedeniyle, duruşmanın öğleden sonra İzmir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacağını söyledi. İzmir Barosu olarak davaya müdahil olduklarını aktaran Dönmez, "Sadece bu olayda değil, her türlü hayvan hakkı ihlallerinde müdahil olacağız. İzmir Barosu olarak gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için de çalışma başlatıyoruz" dedi.

İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Sözcüsü avukat Burçin Erol da hayvanlara yapılan her türlü saldırı, kötü muamele ve işkenceyi kınadıklarını vurguladı. Hayvan haklarına ilişkin yeni bir yasal düzenleme yapılmasının önemine işaret eden Erol, "Mağdurlara değil de şiddete meyilli insanlara güç veren 5199 Sayılı Hayvan Hakları Yasası'nın değiştirilmesi ve hayvanların yaşam haklarının Türk Ceza Kanunu kapsamında korunan bir hak olması, hak ihlallerinde de bu değerlendirmeye uygun cezalandırma tedbirlerinin yeniden belirlenmesi gerekmektedir. Acı çekme yetisine sahip hayvanların artık bir eşya statüsünden çıkarılması şart" diye konuştu.

Ankara Barosu avukatlarından Ayça Sümeyra Oruç da Ankara Barosu olarak davaya müdahil olacaklarını söyledi. Seferihisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, Hayvanları Koruma Vakfı ve Hayvan Hakları Savunucuları Derneği üyelerinin aralarında bulunduğu hayvanseverlerden birine ait, gözleri görmeyen 'Bıcır' adlı kedi de siyah kurdelesi ile dikkati çekti.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Hayvanseverler, 'Yamuk' İçin Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement