Hdp'den 'Aday Adaylığı' Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Hdp'den 'Aday Adaylığı' Açıklaması

Hdp\'den \'Aday Adaylığı\' Açıklaması

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nizamettin Öztürk, aday adaylığı başvurularının başladığını ve önceliği de kadınlara vereceklerini söyledi.

16.02.2015 14:34

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nizamettin Öztürk, aday adaylığı başvurularının başladığını ve önceliği de kadınlara vereceklerini söyledi.

HDP Hakkari İl Başkanlığı binasında açıklamalarda bulunan Öztürk, Türkiye'nin her yerinde kendi parti olarak seçime gireceklerini kaydetti. Milletvekili aday adaylığı başvurusunun bugün itibariyle başladığını ifade eden Öztürk, "Partimizin aday adayı başvuruları bugünden itibaren başladığını belirtmek istiyorum. Başvurular 2 Mart 2015 mesai bitene kadar devam edecektir. Aday adaylarının başvurularını parti binasında kabul edeceğiz. Her partinin kendi ölçü ve kriterlerine göre adayları var, biz de kendi kriterlerimize göre aday alacağız. Başvuracak adaylarında buna uyulması gerekiyor. Aday adayı olanlara hangi şartları yerine getireceğini bizzat onlara yüz yüze anlatacağız" dedi.

İlk önce başvuru hakkının kadınlara verileceğini belirten Öztürk, "Öncelikle başvuru hakkını kadın yoldaşlarımıza vereceğiz. Biz burada bir pozitif ayrım yaptık. Ancak bu pozitif ayrım hiçbir partide yoktur. Örneğin biz yerel yönetim seçimlerinde kadın adayı arkadaşlarımızdan başvuru sırasında ücret almadık. Bu dönemde ise örnek veriyorum, eğer erkeklerden 2 bin lira alınıyorsa, kadın yoldaşlarımızdan bin lira gibi az bir ücret alınacak. Engelli aday adaylardan ise hiç ücret almayacağız. Bunu da burada duyurmak istiyorum. Ayrıca kadına tanınan pozitif ayırım, aynı zamanda 26 yaşına kadar olan genç erkek arkadaşlara da tanınacaktır" şeklinde konuştu.

Basın toplantısına HDP Hakkari İl eş başkanları ve seçim komisyonu üyeleri de katıldılar. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp'den 'Aday Adaylığı' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement