HEM Kursiyerleri Ürünlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

HEM Kursiyerleri Ürünlerini Sergiledi

HEM Kursiyerleri Ürünlerini Sergiledi

Batman Sason İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde eğitim gören kursiyerlerin ürünleri sergilendi.

07.06.2014 16:20  Güncelleme: 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Sason İlçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü'nde eğitim gören kursiyerlerin ürünleri sergilendi.

Sason HEM binasında yapılan serginin açılışını Batman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Atalay, Sason Belediye Başkanı Vekili Nusret Çelik ve Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Vural yaptı. Serginin açılışında konuşan Batman Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Atalay, "Sergimizde emeği geçen öğretmenlere, annelere, ablalara teşekkür ediyorum, Yıl boyunca el emeği göz nuru çektikleri çilenin meyvesini burada bizlere sergileyecekler. Emeği geçen başta yöneticilerine, öğretmenlerine kursiyerlerimize, onları buraya gönderen anne babalara, velilerimize çok çok teşekkür ediyoruz. İyi etmişler çocuklarını buraya germişler. Bizde ev sahipleri olarak inşallah onlara iyi bir ev sahipliği yaptık. Hayat boyu burada öğrendikleri becerileri devam ettirmeleri ve önlerinde bulunan günlerinde de gönüllerince mutlu olmalarını diliyorum" dedi.

Sergi hakkında genel bilgi veren HEM Müdürü Emin Ezgin ise, "Bir yıl boyunca öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerimizin el emeği göz nuru hazırladıkları ürünleri teşrif etmek üzere bir sergi hazırladık. Bu kurslarda yaklaşık 40 bayan usta öğreticimiz ve 150 kursiyerimiz görev aldı. Yıl boyunca ahşap, cam süsleme, tekstil kursları el sanatlarından çocuk bakım kurslarına kadar bir yıl boyunca yaklaşık 120 ye yakın kurs açtık. Kurs açarken vatandaşlarımızın ihtiyacı olan kursları açmaya onların eksiklerini gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Halı ve kilim kursu öğretmenlerinden Kıymet Çiftçi de, "Bir sene boyunca çalışıp emek verdik halıcılık olarak 15 kursiyerimiz vardı. Sene sonu sergimizin güzel olduğunu düşünüyorum. Emeklerinin karşılığını aldı kursiyerlerimiz. Yaptığımız halı ve kilimlere çok yoğun bir talep var. Bu da bizi mutlu ediyor. İnsanların bu tür faaliyetlere katılmaları kendilerini geliştirmeleri açısından çok iyi oluyor. İyi bir ortam olduğunu düşünüyorum. Kızlarımız ve annelerimiz evde oturacağına buralarda sanat anlamında çok önemli şeyler öğrendiklerine inanıyorum. Bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sasonlu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergi 3 gün açık kalacak. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel HEM Kursiyerleri Ürünlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement