Hemşireler Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Hemşireler Günü Kutlandı

Hemşireler Günü Kutlandı

Modern Hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florence Nightingale’nin doğum günü olan 12 Mayıs hemşireler günü, Çanakkale’nin Biga ilçesinde kutlandı.

12.05.2014 14:32

Modern Hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florence Nightingale'nin doğum günü olan 12 Mayıs hemşireler günü, Çanakkale'nin Biga ilçesinde kutlandı.

Biga Sağlık Müdürü Dr.Yahya Kemal Kavrak, Biga Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr.Dr.Alper Fırat Polat,Biga Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Aydın ve Hemşireler, Hükümet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundular. Biga Kaymakamı Fatih Genel'ı makamında ziyaret eden hemşireler,Genel'e çiçek sundu. Biga Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem Aydın,1964'ten bu yana her yıl 12-18 Mayısın Hemşireler Haftası olarak kutlandığını dile getirerek, "Ülkemizde 50.yılını kutladığımız hemşirelik mesleğinin tarihi, çok eskilere dayanmaktadır. Bu kutsal meslek geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş ve sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Biz hemşire ve ebeler, güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koyduğumuz disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, kaliteli hemşirelik bakımı ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda önemli katkılar sağlamaktayız. Bu nedenle hemşirelik mesleğinin hak ettiği konumlara kavuşturulması oldukça önemlidir" diye konuştu. Biga Kaymakamı Fatih Genel, hemşirelerin gününü kutlayarak, hemşirelerin sağlık alanında gönüllü birer kahraman olduklarını, ilçede Sağlık hizmetlerinin her zaman sorunsuz olarak sürdürüldüğünü kaydetti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hemşireler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement