Hizan'da Bahar ve Çocuk Şenliği - Son Dakika
Yerel

Hizan'da Bahar ve Çocuk Şenliği

Hizan\'da Bahar ve Çocuk Şenliği

Bitlis'in Hizan Kaymakamlığı'nca Bahar ve Çocuk Şenliği düzenlendi.

26.04.2014 18:27  Güncelleme: 18:46

Bitlis'in Hizan Kaymakamlığı'nca "Bahar ve Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Şenlik için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup, yöresel kıyafetli çocuklarla davul zurna eşliğinde halay çekerek İlçe Stadyumu'na yürüdü.

Burdaki etkinliğin açılışında konuşan Kaymakam Sedat İnci, bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerin şenlikleri, geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Şenlikleri ilçe halkının, kurum amirlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle düzenlediklerini bildiren İnci, şöyle konuştu:

"Bugün ne mutlu bizlere ki ülkemizin doğusundaki küçük ama şirin ilçemizde ilk defa çok geniş kapsamlı çocuk şenliği düzenliyoruz. Hizan'da göreve başlayınca çocuklarımızın gözlerindeki o masumiyeti görünce sadece ama sadece çocuklara özel bir festival yapmak için kendi kendimize söz vermiştik. Çünkü hangi dinden, dilden ve kimlikten olursa olsun birbirini severek büyüyen çocukların Türkiyesinin çok daha büyük bir ülke olacağına inanıyoruz."

Şenlikte verdikleri sözü gerçekleştirmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını kaydeden İnci, ortaya çıkan tablonun kendisi küçük ama yüreği büyük ilçe halkının özverisi ve birlikteliğiyle gerçekleştiğini vurguladı.

İnci, "Bizler yazmış olduğu eserlerle dünyaya yön veren çağları aydınlatan Said Nursileri, Gavsı Hizanileri yetiştiren bereketli toprakların insanlarıyız. Kendimize inandığımız sürece, başaramayacağımız hiç birşey yoktur" dedi.

Bitlis Valisi Orhan Öztürk de şenliklerin ilçe adına hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Şenlikte, anaokulu öğrencileri ve çocuklar şarkılar eşliğinde çeşitli gösteriler sundu. Çocuklar sandalye kapmaca ve balon patlatma yarışmalarında hünerlerini sergiledi.

Yetişkinler katıldığı sandalye kapmaca oyunu ise renkli görüntülere sahne oldu.

Öte yandan, ilçeye getirilen nostaljik trenle çocuklara gün boyu ilçe merkezinde gezi turları düzenlendi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan'da Bahar ve Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement