İkiköprü Belediyesinden Kayyım Tepkisi - Son Dakika
Yerel

İkiköprü Belediyesinden Kayyım Tepkisi

İkiköprü Belediyesinden Kayyım Tepkisi

Batmanın Beşiri ilçesi İkiköprü Belediyesi Eş Başkanları ve meclis üyeleri, Belediyelere atanacak kayyımları tanımayacaklarını belirtti.

09.09.2016 18:15

Belediye Eş Başkanlarından Kayyım Açıklaması

Kanun Hükmünde Kararname ile DBP'li belediyelere kayyım atamasını öngerön yasa sonrası Batmandaki DBP Belediyelerinde hareketlilik başladı.

Batmanın Beşiri ilçesi İkiköprü Belediyesi Eş Başkanları, meclis üyeleri ve DBP'li yöneticiler, kayyımları tanımayacaklarını belirtti.

İkiköprü Belediye binası önünde bir araya gelen Eş Başkanlar Osman Karabulut, Hidayet Tiryaki, DBP, HDP İkiköprü Belde yöneticileri , belediye meclis üyeleri ile bazı sivil toplum örgütleri temsilcileri yapılan ortak basın açıklamasında kayyım kararına tepki gösterdiler.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan İkiköprü Belediyesi Eş Başkanı Hidayet Tiryaki, "Yıllardır özellikle AKP'nin halkın en büyük kazanımlarından belediyelere dönük, genel meclislere dönük bir yıldır sürdürdüğü baskı ve sindirme politikaları devam ediyor. Özellikle son bir aydır hem torba yasa üzerindeki tartışmalarla başlayan kayyum tartışmaları hem de torba yasanın girmediği KHK ile AKP hükümetinin belediye yönetimlerini gasp edip yerine kayyumlar belediyeyi yönetmek üzere görevlendirilmiş kişiler üzerinden bir yaklaşımı, kararı var. Gerek bakanın açıklamaları gerek başbakanın açıklamaları gerekse bugün özellikle çeşitli haber sitelerine yansıyan Sur ve Silvan'a dönük kayyum atamaları bizler açısından kabul edilemezdir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İkiköprü Belediyesinden Kayyım Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement