İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

AK Parti Aydın Milletvekili Erdem: "Müslüman ülkelere yapılan saldırılar karşısında daha etkin mücadele yapacak örgütsel yapılar oluşturulmalıdır”

19.07.2014 14:49

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, müslüman ülkelere yapılan saldırılar karşısında daha etkin mücadele yapacak örgütsel yapıların oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Filistin Gazze'de çocukları, kadınları ve sivilleri öldürmeye tüm dünyanın gözü önünde devam ettiğini, adeta soykırım yapıldığını belirtti.

Mehmet Erdem, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Filistin'de adeta bir soykırım yapılmaktadır. Birleşmiş Milletler aciz bir şekilde olayları seyrediyor. Avrupa Birliği ve ABD İsrail'i mazur görüp kolluyor. İslam ülkeleri olayları seyrediyor ve sesleri çok cılız çıkıyor. Birleşmiş Milletler örgütü işlevini yerine getiremiyor ve çifte standart uyguluyor. Birleşmiş Milletler örgütünün yapısı ve karar mekanizmaları sağlıklı ve doğru işlemiyor. İslam ülkeleri bu durumda yeni mekanizmalar oluşturmalıdır. Müslüman ülkelere yapılan saldırılar karşısında daha etkin mücadele yapacak örgütsel yapılar oluşturulmalıdır. Müslümanlar, Allah ve Resulü'nün emrettiği şekilde bir ve beraber olamadıkları sürece kan ve gözyaşı akmaya devam edecektir. İsrail mutlaka bir gün Ortadoğu'dan silinecektir."

ADD Aydın Şubesinden tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şube Başkanı Günver Güneş de, İsrail'in devlet terörü uyguladığını, günlerdir devam eden saldırılarda aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu 300 civarında Filistinlinin hayatını kaybettiğini, binin üzerinde kişinin de yaralandığını dile getirdi.

Gazze'de tam bir insanlık dramının yaşandığına dikkati çeken Güneş, "Kendi ülkelerinde mülteci durumuna sokulmuş Filistin halkı, yeryüzünün gördüğü en acımasız savaş ile karşı karşıyadır. ADD, Gazze'ye yönelik yıllardır sürdürülen ambargo nedeniyle derin yoksulluk ve yoksunluk taşıyan Filistin halkına İsrail devletinin uyguladığı terörü yakından izlemektedir. Bu dosyanın hesabı bir gün mutlaka sorulacaktır" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement