İstanbul'un Fethinin Yıl Dönümünde Karadan Gemi Yürüttüler - Son Dakika
Yerel

İstanbul'un Fethinin Yıl Dönümünde Karadan Gemi Yürüttüler

İstanbul\'un Fethinin Yıl Dönümünde Karadan Gemi Yürüttüler

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi tarafından İstanbul’un fethinin 561’inci yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen yürüyüşte grupla beraber hareket eden gemi maketi büyük ilgi topladı.

24.05.2014 16:45

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi tarafından İstanbul'un fethinin 561'inci yıl dönümünü kutlamak amacıyla düzenlenen yürüyüşte grupla beraber hareket eden gemi maketi büyük ilgi topladı.

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi, İstanbul'un fethinin 561'inci yıl dönümü kutlamak amacıyla İzmit'te bir yürüyüş düzenledi. İzmit Merkez Bankası önünde toplanan grup, Yürüyüş Yolu'nu kullanarak Sabri Yalım Parkı'na doğru yürümeye başladı. Yürüyüş esnasında Anadolu Gençlik Derneği üyeleri ile birlikte hareket eden gemi maketi büyük ilgi topladı.

Yürüyüş sonrasında bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şube Başkanı Samet Gürsoy, "İstanbul'un fethinin 561inci yılını idrak etmiş bulunmaktayız. Etrafı kalın ve aşılmaz surlarla çevrili İstanbul'un, genç yaşında, 'Ya ben İstanbul'u alırım ya da İstanbul beni alır' cesaretiyle bütün dünyayı kendisine hayran bırakan Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilişini büyük bir aşk ve heyecan ile yaşıyoruz. Fetih kilitli gönüllerin iyiye ve doğruya açılmasıdır. Tüm insanlığı sevgi ve özgürlük ülkesine taşıma arzusudur. Mutluluğa kanat açmaktır. Bir yeri ve orada yaşayanları bulundukları karanlık dehlizlerden kurtarıp hak ve hakikate çıkarmaktır. İstanbul'un fethi de Avrupa'yı, özellikle Bizans'ı boğmakta olan insanlığın yüz karası Orta Çağ zulmünü tasfiye edip yerine sevgiye, şefkate, müsamahaya, yüksek ruh asaletine dayanan İslam medeniyetini inşa etmiştir. İstanbul'un fethi, yıkılmaz sanılan Bizans surlarının yıkılabileceğinin gösterildiği yerdir" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul'un Fethinin Yıl Dönümünde Karadan Gemi Yürüttüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement