İşten Çıkarılan Tekstil İşçilerinden Oturma Eylemi - Son Dakika
Yerel

İşten Çıkarılan Tekstil İşçilerinden Oturma Eylemi

İşten Çıkarılan Tekstil İşçilerinden Oturma Eylemi

Bartın’da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ileri süren tekstil işçileri ve mesai arkadaşları, fabrikanın önünde oturma eylemi yaptı.

10.05.2014 15:58

Bartın'da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ileri süren tekstil işçileri ve mesai arkadaşları, fabrikanın önünde oturma eylemi yaptı.

Bartın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tekstil fabrikasının önünde toplanan yaklaşık 100 işçi, çalışma arkadaşlarının işten çıkarılmasını protesto etti.

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Öner, yaptığı açıklamada, fabrikada örgütlenme kararı aldıklarını ancak işverenin sendikayı ve sendikalıyı virüs gibi gördüğünü söyledi.

Sendikal örgütlenmenin anayasal hak olduğunu, Türk Ceza Kanunu'ndaki yeni düzenlemeyle sendikal örgütlenmeye engel olmaya çalışanlara hapis cezası öngörüldüğüne dikkati çeken Öner, şöyle konuştu:

"Bu fabrikada sendikal yapılanma için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sendikamıza yetki verdi. 181 çalışanın olduğu fabrikada 130 üyemiz oldu. Sendikaya üye olmak, modern toplumlarda anayasanın çalışanlara verdiği haktır. Burada bu hakkı kullandıkları için ilk etapta 12 kişiyi işten çıkardılar. Diğer üyelerimize baskılar da sürüyor. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Yine iş mahkemesine de işten çıkarılan arkadaşlarımızın iadesi için dava açacağız. Toplu sözleşmeyi yapıncaya kadar buradan ayrılmayacağız ve eylemimizi sürdüreceğiz."

Tekstil işçisi Özcan Türkay da sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işlerine son verildiğini öne sürerek, "Direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz ve tüm yasal yolları deneyip sonunda yeniden işimizin başına döneceğiz" dedi.

Aralarında kadınların da bulunduğu işçiler, davul eşliğinde halay çekti. - Bartın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşten Çıkarılan Tekstil İşçilerinden Oturma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement