Kaygusuz'dan "Monilya Hastalığı" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Kaygusuz'dan "Monilya Hastalığı" Uyarısı

Kaygusuz\'dan "Monilya Hastalığı" Uyarısı

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, kayısı ağaçlarında görülen monilya hastalığına karşı çiftçileri uyardı.

26.03.2014 17:43

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, kayısı ağaçlarında görülen monilya hastalığına karşı çiftçileri uyardı.

Kaygusuz, yaptığı yazılı açıklamada, kayısı ağaçlarında zarara yol açan monilya hastalığına karşı mücadele zamanının geldiğini belirtti.

Monilya hastalığının diğer sert çekirdekli ağaçlarda da zarara yol açtığını bildiren Kaygusuz, şunları kaydetti:

"Monilya hastalığı çiçek, çiçek sapı, meyve ve sürgünlerde zarara neden olur. Bol yağışlı yıllarda yüzde yüze varan zarar gözlenebilir. Asıl zarar çiçeklerde olmakta, daha sonra ilerleyerek sürgün ve meyveyi de hastalandırmaktadır. Hastalanan çiçekler bir iki gün içinde sararıp solar ve don zararı gibi bir görünüm alır. Bu çiçekler uzun süre dalda asılı kalırlar."

Bu hastalıkla mücadelede kültürel önlem olarak kurumuş dalların kesilip yakılmasının yüzde 50 başarı sağladığını aktaran Kaygusuz, kimyasal mücadele için çiçeklerin yüzde 5-10 ve yüzde 90-100 oranında açıldığında 2 defa sistemik fungusitlerden biriyle ilaçlanması gerektiğini bildirdi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaygusuz'dan 'Monilya Hastalığı' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement