Kıbrıs Barış Harekatı'nın 39. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 39. Yıldönümü

Kıbrıs Barış Harekatı\'nın 39. Yıldönümü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 39.yıldönümü Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı.

20.07.2013 11:06

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 39. yıldönümü Mersin'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, KKTC Mersin Konsolosu Zalihe Erden, il protokolü, Kıbrıslı mücahitler ile gaziler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra ise Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Girne Mücahitler Derneği Başkanı Metin Fahrioğlu, İngiliz sömürge yönetiminde dahi Ulu Önder Atatürk'ten feyiz aldıklarını söyledi. Kıbrıs Türkü'nün bugünlere kan dökerek, şehitler vererek, direnerek ve Türkiye Cumhuriyeti ile bütünleşerek geldiğini vurgulayan Fahrioğlu, "Barış Harekatıyla soykırıma uğramamızın önüne geçilmiş, can ve mal güvenliği sağlanmıştır. Kıbrıs Türk halkını Batı Trakya örneğinde olduğu gibi bir duruma düşmekten kurtarmıştır. Kıbrıs'ın düşman eline geçmesi önlenmiş ve 'Enosis' tarihinin derinliklerine gömülmüştür" dedi.

"KKTC KIBRIS TÜRK HALKINA KUTSAL BİR EMANETTİR"

KKTC'nin temelinde şehitlerin canı ve kanı olduğunun altını çizen Fahrioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"KKTC, Kıbrıs Türk halkına kutsal bir emanettir. Onu ayakta tutmak ve güçlenmesine katkıda bulunmak, onu hak ettiği yere yüceltmek milli bir görevimizdir. Kıbrıs'ta barış ve huzur ancak güçlü bir KKTC'nin varlığı ile mümkündür. Bugün teneffüs ettiğimiz özgürlük ve barış Anavatanımız Türkiye'nin hudutsuz maddi ve manevi desteğiyle gerçekleşmiştir. Bütün Türkiye'ye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

KKTC Mersin Konsolosu Zelihe Erden ise Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 39. yıldönümünü tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de coşkuyla kutladıklarını ifade ederek, "20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı adından da anlaşılacağı üzerine 1959 yılında imzalanan 'Garanti Anlaşması' çerçevesinde Anavatan Türkiye'nin adadaki soydaşlarına barış ve huzuru getirmek için gerçekleştirilen bir harekat olmuştur. Harekat sadece Kıbrıs Türk halkına değil Kıbrıs Rum halkına da barış ve huzuru getirmiştir. Bugün ki tören ve etkinliklerle kanını, canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı folklor ekibinin gösterisi oldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kıbrıs Barış Harekatı'nın 39. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement