Kırıkkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'den Kısa Kısa

Kırıkkale\'den Kısa Kısa

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bir süre önce ablası vefat eden Vali Ali Kolat’ı ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

22.05.2014 18:17

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bir süre önce ablası vefat eden Vali Ali Kolat'ı ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Kolat, ayrı ayrı kabul ettiği misafirlerine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Vali Kolat'ın ablası Efide Kolat, 14 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti.

- Kırıkkale'de arıcılık

Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birliği üyelerine 5 paket 6 çıtalı canlı arı dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Kalkınma Vakfı Kazan Üretim İstasyonundan ihale yoluyla temin edilen arıların 132 çiftçiye dağıtımının yapıldığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Müdürü Recep Kırbaş, arıcılığı Kırıkkale için önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"İlimizin doğal florası, arıcılık için zengin nektar kaynaklarına sahiptir. İlimizde arıcılık faaliyeti yürüten 450 çiftçi mevcuttur. Yine il genelinde 50 'si kara kovan, 9 bin 400 arılı kovan bulunmaktadır. Bal üretimimiz yıllık yaklaşık 94 bin kilogramdır. Dağıtılan arılar yüksek rakımlı bölgelerin uzun ve karlı kışına adapte olmuş siyah renkli arılardır. İyi bir yavru yetiştiricisidir. Kuvvetli koloniler teşkil eder. Kıştan zayıf çıkar, ilkbahar başında gelişme çok erken başlar ve düzenli seyreder. Koloninin gelişme sürecinde ana arı bir günde bin 500 yumurta yumurtlayabilir. Güçlü bir yiyecek toplama yeteneğine sahiptir. Fazla bal yapar ve yavru gözlerine yakın depolar. Zengin nektar kaynaklarını çok iyi değerlendirir. Kıt kaynaklardan da en ekonomik yararı sağlar."

Kırbaş, köylerde de çekirge ile mücadeleye başlandığını, bu kapsamda 500 dekar arazinin ilaçlandığını kaydetti.

Öte yandan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliğine uygun üretim yapmayan firmalara toplam 78 bin 300 lira idari para cezası uyguladı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement