Kocaeli'nin İlk Termal Oteli: The Ness - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'nin İlk Termal Oteli: The Ness

Kocaeli\'nin İlk Termal Oteli: The Ness

Kocaeli'nin ilk ve tek termal hoteli özelliğini taşıyan The Ness Hotel, sağlık dışında bin kişilik kongre merkezi ile iş çevresine de hitap ediyor.

23.02.2013 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin ilk ve tek termal hoteli özelliğini taşıyan The Ness Hotel, sağlık dışında bin kişilik kongre merkezi ile iş çevresine de hitap ediyor. Otel'e ek olarak şimdi 100 yataklı Fizik ve Rehabilitasyon Hastanesi yapımı için çalışmalar da başlattı

Kocaeli'ye ilk 5 yıldızlı hoteli kazandıran Grand Yükseliş Hotel'in eski sahibi Yüksel Öztürk ve Ankaralı iş adamı Telat Köse'nin ortaklığında hayata geçirilen The Ness Termal Hotel hizmet vermeye başladı. Başiskele Yeniköy mevkiinde 18 bin metre kare alan üzerine kurulan 7 katlı The Ness Hotel'in ortaklarından Telat Köse ve Türkan Öztürk, The Ness Genel Müdürü Cengiz Çetin, Finans Müdürü Arzu Öztürk ve Satış Müdürü Didem Manavoğlu dün basın mensuplarına gelinen süreç ve ileride yapılacak yeni yatırımlar ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan hotelin ortaklarından Türkan Öztürk, "Termal hotel 18 bin metrekare inşaat alanına sahip. 5 farklı oda tipinde 203 standart oda, 7 corner deluxe oda, 6 junior suite oda, 2 presendential oda, 2 engelli odası olmak üzere toplamda 457 yatak kapasitesiyle ilimizin en büyük oteli olma unvanına sahip" dedi. "Bir damla su" anlamına gelen The Ness'in sadece sağlık değil bin kişilik kongre merkezi ile iş dünyasına da hitap ediyor. Hotel'de ayrıca 200 kişi kapasiteli protokol hizmetlerinin verildiği VIP bir loca ile birlikte 35 ile 120 metrekare arasında değişen 6 adet toplantı salonu bulunuyor" dedi The Ness Hotel'de kullanım alanları son derece geniş ve rahat olduğunu belirten Türkan Öztürk, hotelin tavan süslemelerinin tamamen Osmanlı mimarisi ve süslemesiyle yapıldığını belirtti.

Hotelin ortaklarından olan Ankaralı işadamı Talat Köse ise, Türkiye'ye bir şeyler kazandırmanın mutluluğu içinde olduğunu belirterek, "Gurur duyuyorum ortaya çıkan eserler. Türkiye'nin bir çok yerinden talep görüyoruz. İnsanlara yararlı bir proje olduğu için sıcak bakmıştım. Tüm halkımızı şifalı suya davet ediyorum" diye konuştu.

Termal hotel dışında büyük bir rehabilitasyon merkezi kuracaklarını belirten Türkan Öztürk ayrıca, "100 yataklı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi olacak. Bittiğinde hotel ile birbirini tamamlayacak. Arsanın alışını tamamladık şimdi proje üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Suyun kalitesinden de bahseden Öztürk, "Suyumuzun 2 bin yıllık bir geçmişi var. Roma ve Bizans dönemine kadar uzanıyor. Cilt, böbrek ve ülser hastalıklarına iyi geliyor. İçme küründe de olduğu için diğer termal otellerden farkımız bu" dedi.

Kocaeli'nin ilk termal hoteli unvanını alan The Ness'te 5 bin metrekare alan içerisinde 8 adet özel masaj odası, 1 adet güzellik odası, 2 adet sauna (bay ve bayanlara özel), 2 adet buhar odası (bay ve bayanlara özel), 2 adet Türk hamamı (bay ve bayanlara özel), bir adet vitamin bar, 1 adet tuz odası ve 1 adet fitness+plates odaları bulunuyor. Ayrıca zengin SPA menüsüyle, profesyonel masör ve masözler özel masajlar da yapıyor. Termal Hotel'de, İsveç masajı, Thai masajı, derin doku masajı, Refloksoloji, Aromaterapi, volkanik taş masajı çeşitleri bulunuyor. Yapılacak masaj için ise özel hazırlanmış odalar bulunuyor.

(UU)

23.02.2013 16: 57: 54

TSI

NNNN - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli'nin İlk Termal Oteli: The Ness - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement