Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Birliği Son Kez Toplandı - Son Dakika
Yerel

Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Birliği Son Kez Toplandı

Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Birliği Son Kez Toplandı

Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Birliği’nin tasfiye kararı alınan son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

13.12.2013 11:53

Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Birliği'nin tasfiye kararı alınan son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Bütünşehir yasası ile varlığı son bulacak mahalli idare birlikleri arasında yer alan Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Birliği, çöp deponi alanını İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devrederken, birliğin kalan nakdi ve ayni varlığı ise belde belediyeleri kapatıldığından Ödemiş Belediyesi'ne aktarılacak.

Dün Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen son meclis toplantısına Birlik ve Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Çaylı Belediye Başkanı Rifat Önder, Ovakent Belediye Başkanı Ali Demirel, Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak 6360 sayılı Bütünşehir yasası göz önüne alınarak Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Birliği tüzüğünün tasfiye ile ilgili hükümleri kapsayan 39. maddesinin değiştirilmesi görüşüldü. Belde belediyeleri kapatılacağından tüzükte birliğin kalan ayni ve nakdi varlığının devri konusunda yapılan değişiklik oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra değiştirilen tüzük maddesi doğrultusunda birliğin Bütünşehir Yasası nedeniyle tasfiyesine oybirliği ile karar verildi. Birlik Başkanı Bekir Keskin, birlik tarafından ihalesi yapılıp, yapımına başlanan çöp deponi alanının Büyükşehir'e devredildiğini, birliğin tasfiyesi sürecinde de belde belediyeleri kapatıldığından birliğin kalan az miktardaki nakdi varlığının yeni dönemde belde ve köylere hizmet götürecek Ödemiş Belediyesi'ne devredileceğini, üye olan diğer ilçe belediyelerine de hisse paylarının verileceğini vurguladı.

"ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK"

Keskin, tasfiye sürecinin bundan sonra encümence yürütüleceğini ve bir daha meclis toplantısı düzenlenmeyeceğini ifade ederek, "Bugünkü toplantımız son toplantıydı. 2008 yılından beri faaliyette olan Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Birliği yeni yasa ile birlikte ortadan kalkıyor. Bütünşehir sürecinde tüm belediye hizmetleri anakent ve ilçe belediyelerince yerine getirileceği için birliğin başlattığı çöp deponi alanı projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devrettik. Dilerim Büyükşehir de bürokratik aşamaları da hızla geçerek bölgenin büyük sorununu çözecek bu tesisi hizmete açar. Kısa zamanda büyük bir proje olan çöp deponi alanını sessiz sedasız bölgemize kazandırmak için önemli adımlar attık. İnşaatına başladığımız tesis bölgemizin önemli bir çevre yatırımıdır" diye konuştu.

Küçük Menderes Havzası Çevre ve Altyapı Birliği'nin son meclis toplantısı meclis üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

2008 YILINDA KURULMUŞTU

Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Birliği 2008 yılında havzada bütünleştirilmiş ve etkili bir su kalitesi yönetimini kurmak, Küçük Menderes Nehri ve kollarında oluşan kirliliği önlemek, koruma-ıslah projelerinin geliştirilebilmesi için su kaynaklan kullanım alanlarının nitelik ve niceliklerini planlamak ve yönetim programını yapmak ve uygulamak, havza bazında alt yapı sorunlarının giderilebilmesi için mali kaynak ve kredi imkanları oluşturacak projelerin üretilmesini ve ekolojik dengenin korunmasını sağlamak, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında bütünleyici yönetim kuruluşları ya da kurumlaşmış iş birliği grupları oluşturmak amacıyla kurulmuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Menderes Çevre ve Altyapı Birliği Son Kez Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement