Küçükgençay, Kamu İşçilerinin Toplu İş Sözleşmeleri Süreci Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika
Yerel

Küçükgençay, Kamu İşçilerinin Toplu İş Sözleşmeleri Süreci Hakkında Bilgi Verdi

Küçükgençay, Kamu İşçilerinin Toplu İş Sözleşmeleri Süreci Hakkında Bilgi Verdi

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay, ocak ayında başlayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri'nin gidişatına ilişkin açıklama yaptı.

13.06.2013 15:25

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay, ocak ayında başlayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri'nin gidişatına ilişkin açıklama yaptı.

Küçükgençay açıklamasında, "3 Haziran itibariyle 2 aylık görüşme süresi bitti. İdari maddelerde yapılan görüşmeler sonucunda bazı gelişmeler oldu. Ücret ile ilgili taslağımızı sunduk. Türkiye Kömür İşletmeleri(TKİ) Genel Müdürü Sözleşmeye giren arkadaşlar maden işçilerinin ücret ile ilgili kötü koşullarını kabul ediyorlar. İş riski, vardiya zammı, geliştirilmiş vardiya zammı ve skala sözleşmelerdeki en büyük taleplerimizi oluşturuyor. Buna taban ücretlerdeki sıkıntıyı da eklersek bu sözleşme taleplerimiz yerine getirilinceye kadar devam edecek. 27 günlük arabulucu süresi var. Onu da kullanacağız. O aşamadan sonra yüksek mahkemeye gitme ya da grev kararını işçimiz ile paylaşacağız" dedi.

ÜCRET DENGESİZLİĞİ

Taşeron ile kamu işçilerinin ücret farkını da dile getiren Küçükgençay, şöyle devam etti: "Bugün TKİ'de taşerona giren bir usta ya da tekniker 70 lira civarında yevmiye ile başlıyor. Kamuda çalışan 14 yıllık işçinin aldığı ücret bu rakama ancak denk geliyor. Türk-İş de taslağını 200 bin kamu çalışanı adına Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sundu. Bizim talebimiz bu dönem Türk İş'te dahil bütün kurumların maden işçilerinin mağduriyetini görüp o yönde davranmasıdır. Soma'da çalışan yaklaşık Bin 400'e yakın kamu çalışanına ulaştık. Sözleşme gidişatına ilişkin bilgilendirmeyi yaptık. İşçilerimiz de, bu sözleşmede sonu nereye giderse gitsin oldu, bittiye getirmeden bizimle oldukları mesajını verdiler. Tehlikeli ve çok tehlikeli işler grubuna giren kömür madenciliği eskimiş makine parkını da eklersek iş riskini ne kadar hak ettiğimiz de ortadadır. Zorlu şartlara rağmen fedakarca üretmeye devam eden bütün işçi arkadaşlarımız kutluyorum. Ege Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürü Hakkı Duran'a da sözleşmeye bakış açısından dolayı teşekkür ediyoruz. İşçilerimizin karşısına geliştirilmiş bir sözleşmeyle çıkmak istiyoruz. Bu arada görüşmeler taraf gruplarla devam etmektedir. Genel Merkezimiz de başta Genel Başkanımız ve yöneticiler işçiden gelen talepler doğrultusunda çalışıyorlar." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçükgençay, Kamu İşçilerinin Toplu İş Sözleşmeleri Süreci Hakkında Bilgi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement