Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 8 Tır'lık Yardım - Son Dakika
Yerel

Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 8 Tır'lık Yardım

Kütahya\'dan Bayırbucak Türkmenleri\'ne 8 Tır\'lık Yardım

Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası kapsamında Kütahya’dan 8 TIR yardım malzemesi yola çıktı.

09.12.2015 14:01

Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım Kampanyası kapsamında Kütahya'dan 8 TIR yardım malzemesi yola çıktı.

Suriye'deki Bayırbucak Türkmenleri için yola çıkan gıda, giyim ve battaniye dolusu yardım tırları törenle uğurlandı. ERKA Outlet'te düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsrev Yarangümeli, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsrev Yarangümeli, "Valimizin teşvikiyle bir yardım kampanyası başlattık. İl ve ilçelerde toplam 8 tır Bayırbucak Türkmenleri için yardım topladık. Kredi Yurtlar Kurumu'nun (KYK) desteğiyle 1 TIR battaniye çıktı. 2 TIR un, 1,5 TIR kömür diğerleri bakliyat ve kıyafet. Bu bizim insani ve vicdani görevimiz. Osmanlı'nın yıkılışında bu milletin kurtuluşu için büyük yardımlarda bulundular. Altınlarını ve çocuklarını köle olarak sattılar, bizlere gönderdiler. Bu zor günler hep gelecektir, ülkelerin bazen kaderidir. Ne kadar güçlü devlet olsa da ümmet bazen sıkıntıya düşer. Böyle bir yerde ümmet bilinci bizlere düşüyor" dedi.

Bayırbucak Türkmenleri için Kütahya Belediyesi'nin de yardım kampanyası başlattığını belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "Aynı coğrafyada bulunduğumuz Bayırbucak Türkmenlerine toplanan yardımlar için teşekkür ediyorum. Kütahya mazlumların yanında. Herkes üzerine düşen görevi yapıyor, yapılan yardımların arkası da gelecek. Kütahya Belediyesi olarak biz de yardım kampanyası başlattık ve devam ediyor. Din kardeşlerimizin yanında olmak hem vicdani hem de dini görevimiz" diye konuştu.

Bayırbucak Türkmenleri'nin maddi ve manevi destekçisi olduklarını ifade eden Vali Şerif Yılmaz, "Tüm ilçelerimizden yardım geldi. Gönderilen yardımlar ne ilk ne de son olacak. Bayırbucak Türkmenlerinin maddi ve manevi yanındayız. Bu yardımları ilimizin STK'ları gerçekleştiriyor. Herkes aynı düşünce ve duyguyla elinden geleni ortaya koyuyor. Yardım kampanyaları dilerim oradaki insanların yaralarına merhem olur. Bugün bizler sıcak evlerde otururken orada çadır bulamayanlar var. O insanların acılarını palaşmak hem dini hem vicdani görevimiz. Toplanan yardımların soydaşlarımızın yaralarına merhem olmasını temenni ederim" ifadelerini kullandı.

Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün duasının ardından Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilen yardım TIR'ları uğurlandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'dan Bayırbucak Türkmenleri'ne 8 Tır'lık Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement