Kütahya Müftülüğü 'Kutlu Doğum Haftası'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Kütahya Müftülüğü 'Kutlu Doğum Haftası'na Hazır

Kütahya Müftülüğü \'Kutlu Doğum Haftası\'na Hazır

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Müftülük olarak Kutlu Doğum Haftası'na hazır olduklarını söyledi.

12.04.2012 17:15

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Müftülük olarak Kutlu Doğum Haftası'na hazır olduklarını söyledi.

Üskülüplü, düzenlediği basın toplantısında, Kutlu Doğum Haftası'nın Türkiye'de 1989 yılından bu yana büyük bir ilgi ve coşkuyla kutlandığını belirterek,

Kutlu Doğum Haftası'nın 2012 yılı ana temasının Hz. Peygamber, kardeşlik ve kardeşlik hukuku olarak belirlendiğini ifade etti.

2012 yılı için belirlenen ana temayı açıklayan Üskülüplü, "Özellikle insanların birbirinden uzaklaştığı, bireysel yaşamın özendirilip hızla arttığı günümüzde en çok özlem duyduğumuz kelimeler bunlardır. Zira biz kardeşliğin en güzel örneklerini O Yüce İnsandan ve getirdiği mesajlardan öğrendik. O yüce İnsanın getirdiği kardeşlik İslam kardeşliğidir. Çünkü İslam Kardeşliği soy, sop, ırk, renk, dil, bölge ve asabiyet temelinde bir kardeşlik değildir. Menfaat temeli üzerine bina edilen kardeşlik hiç değildir. Yüce değerler ve yüksek idealler etrafında bir kardeşliktir. İman ve takva ekseninde bir kardeşliktir. İman ve takva ekseninde bir kardeşliktir. Hucurat suresinde Rabbimizin ifadesiyle müminler ancak kardeştirler" dedi.

Vali Yardımcısı Bilal Ölmez de, Kutlu Doğum Haftası'nda dolu dolu bir program hazırlayan Müftü Üskülüplü ve ekibine teşekkür etti.

(EFE-

12.04.2012 16: 55: 42

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Müftülüğü 'Kutlu Doğum Haftası'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement