Makine Mühendislerinin 'Mesleğe Hoş Geldin' Buluşması - Son Dakika
Yerel

Makine Mühendislerinin 'Mesleğe Hoş Geldin' Buluşması

Makine Mühendislerinin \'Mesleğe Hoş Geldin\' Buluşması

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Eskişehir Şubesi tarafından 'Mesleğe Hoş Geldin Buluşması' gerçekleştirildi.

24.05.2014 15:49

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası (MMO) Eskişehir Şubesi tarafından 'Mesleğe Hoş Geldin Buluşması' gerçekleştirildi.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Hakan Ünal, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasındaki yaşananlara değinerek, "Acı bir gerçek ki, biz oda olarak işçi sağlığı ve iş güvenliği haftası nedeniyle yaptığımız açıklamada uyarılarda bulunmuştuk. Bu açıklamadan birkaç gün sonra Soma faciasını yaşadık" dedi.

Ünal, gerek meslek hastalıklarının önüne geçmek, gerekse iş kazalarını azaltarak sıfıra doğru yaklaştırmanın yolunu söylediklerini dile getirerek, "Devlet mutlaka çıkarılan yasalar çerçevesinde denetim görevini yerine getirilmelidir. İş yasası istisnasız tüm çalışanları iş yeri sigorta sicil numarası altında bulunan kim varsa kapsamalıdır. SGK'sız çalışma sıfırlanmalıdır. Bunun yolu denetimlerdir. 'Taşeronlaşmanın mutlaka önüne geçilmelidir' şeklinde uyarılarda bulunduk. Şimdi sizler mesleğe başlıyorsunuz. Mesleğimiz halkla iç içe. Bilgilerimizi insanlar için sunacağız, bilimin ışığında çalışacağız" diye konuştu.

MMO Eskişehir Şube bünyesinde makine mühendisleri öğrencilerine yönelik 8'incisi düzenlenen Geleceğin Mühendisleri Tasarlıyor Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek, oda rozetleri takıldı.

Yarışmada, Ebru Ayter, Miray Mutay'dan oluşan proje ekibinin 'Tasarım Sun Radyatör' konulu projesi birinci oldu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fatültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kahya, yarışmanın birincilik ödülünü ve sertifikaları Ebru Ayter ve Miray Mutay'a verdi.

'Hissedibilen Robotik Protez El Üretimi Projesi' ile ikinci olan Can Şafak Bozteye'ye ise sertifikasını ESOGÜ Makine Mühendisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekeriye Altaç takdim etti. 'Kombilerde Atık Isının Geri Kazanımı, Dar Baca İçi Reküperatör Tasarımı Projesi' ile üçüncü olan Burak Aksoy, Mehmet Keser ve Ali Akgün'ün ödüllerini ise Proje Danışmanı Prof. Dr. Berrin Erbay sundu.

Yarışmada iki proje de mansiyon ödülüne layık görüldü. Mansiyon ödülüne layık görülen proje ekibi Umut Uçak, Turabi Baraktar, Hatice Kaya ve Sencer Bolu'nun ödüllerini MMO Şube Başkanı Hakan Ünal verdi.

'Endüstri Mühendisleri Adayları Yarışıyor' adlı yarışmada 'Sürdürülebilir Konteyner Yerleşimi İçin Bir Karar Destek Sistemi Tasarımı" adlı proje ile birinci olan Hadice Ezgi Özdoğan, Sime Erdemgil ve Ceren Irmak'ın ödüllerini ESOGÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nihat Yüzügüllü takdim etti.

Aybüke Alper, Gamze Küçük, Merve Tekçe'den oluşan proje ekibinin hazırladığı "Arçelik A.Ş. Plastik Fabrikası'nda İşçi-Makine Çizelgeleme ve Kalıp Atama Problemi İçin Karar Sistemi Tasarımı' konulu proje ikinci oldu. Proje ekibinin ödülünü Doç. Dr. Nihal Ergilen verdi.

Ödül töreni sonrası mesleğe adımını atacak genç mühendisler, mühendislik yemini ettiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Makine Mühendislerinin 'Mesleğe Hoş Geldin' Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement