Malatya Pmyo'dan Emniyete Taze Kan - Son Dakika
Yerel

Malatya Pmyo'dan Emniyete Taze Kan

Malatya Pmyo\'dan Emniyete Taze Kan

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) 10.dönem mezuniyet töreninde, 197 polis adayı mezun olarak diplomalarını aldılar.

12.06.2012 18:03

Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) 10. dönem mezuniyet töreninde, 197 polis adayı mezun olarak diplomalarını aldılar.

Malatya PMYO'nun çim sahasında düzenlenen törene; Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Orhan Erdim, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, Malatya Baro Başkanı Av. Eyüp Kutlubay, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Ayas, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Azcan, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mezun olan polislerin aileleri katıldılar.

Törende konuşan PMYO Müdürü İbrahim Azcan, "Güvenlik hizmetleri, temelinde nitelikli insan unsurunun vazgeçilmez olduğu bir hizmet sektörüdür. Varlık sebebimizin de içinden çıkmış olduğumuz bir toplum olduğunun farkındayız. Bu bilinç ve farkındalık duygusu içerisinde halkımızın beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak bireysel özgürlük alanlarını daraltmadan kamu güvenlik politikalarının oluşumuna ve uygulanmasına pozitif anlamda katkı sağlayacak personelin yetiştirilmesi için büyük çaba sarf etmekteyiz" dedi.

Nitelikli görev bilincinin, gerektiğinde canını dahi ortaya koyabilecek özveriyi de gerektirdiğini söyleyen Azcan, şöyle konuştu:

"Bizlere düşen görev ata mirası olan vatanımızı, milli birlik ve beraberliğimizi koruma sevdalısı gençler yetiştirmektir. Nitekim bu bilinçle mezun olan polislerimizden 2012 yılında anarşi ve terörle mücadele eden 26 meslektaşımız vatan uğruna şehit düşerek yüce şerefe nail olmuştur. Yüksek okulumuzun kapasitesinin bin kişiye çıkarılması için bütçede gerekli ödenekler tahsis edilmiştir. Mimari proje çalışmaları bitmiş olup, idari prosedürler tamamlandıktan sonra inşaatlarına başlanacaktır. Çok yakın zamanda bu alanda, Polis Meslek Yüksek Okulu kampüsü görebilmek mümkün olacaktır."

Törende mezunlar adına konuşan dönem birincisi Emre Çınar, insan haklarına saygılı davranmayı ilke edindiklerini belirtti. Çınar, yaş kütüğüne dönem birincisi olarak plaket çaktı.

Vali Ulvi Saran da, "Rahat uyuyabilmemiz için, vatanımızın her köşesinde rahatça dolaşabilmemiz için, işimizi gücümüzü rahatça yürütebilmemiz için kendilerini feda eden, sorumluluk ve üstün cesaretle çalışan bir teşkilat var. Bu teşkilatın mensupları aramızdan, milletimizin bağrından yetişiyor" ifadelerini kullandı.

Polis adayları toplu halde yemin ederek, mesleklerine ilk adımı attılar. Törende dönem mezunları arasından ilk 10'a girenlere Malatya Valiliği, 2. Ordu Komutanlığı, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatya PMYO, Polis Teşkilatları tarafından verilen hediyelerle birlikte, diplomalar takdim edildi.

Tören geçiş töreni ile birlikte sona erdi. Tören sonrasında polisliğe yeni adım atan adaylar, keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadılar. Aileler ve yeni polisler arasında duygusal anlar yaşandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Pmyo'dan Emniyete Taze Kan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement