Marka'dan Doğu Marmara'nın Turizmde Gelecek Vizyonu Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Marka'dan Doğu Marmara'nın Turizmde Gelecek Vizyonu Çalıştayı

Marka\'dan Doğu Marmara\'nın Turizmde Gelecek Vizyonu Çalıştayı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen çalıştayda konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Sakarya'da turizm konusunda özellikle konaklama tesisleri konusunda halen eksiklerimiz var."

13.04.2012 12:20

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen çalıştayda konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, "Sakarya'da turizm konusunda özellikle konaklama tesisleri konusunda halen eksiklerimiz var. Bu açıdan Sapanca'da yeni tesislerin hayata geçirilmesi çalışması önemli" dedi.

MARKA tarafından Sakarya Elmas Garden İnn Otel'de düzenlenen "Doğu Marmara Turizmde Gelecek Vizyonu Çalışma Toplantısı" sektör temsilcileri ile yerel yönetimleri bir araya getirdi.

Toplantıya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım,SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Adapazarı Valisi Akın Yılmaz, Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin ve sektör temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan;

turizm teşvikleri ile Doğu Marmara'nın bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, "Turizm sektöründe faaliyet gösteren profesyoneller bizim için son derece önemli. Sektörün profesyonelleri ile yaptığımız değerlendirmeler, bizim çalışmalarımız için önemli bilgiler sunuyor. Şu an turizm konusunda MARKA olarak çalışmalarımız devam ediyor. Fam Trip (Tanıtım Gezisi) organizasyonları ile Arap turistleri İstanbul-Ankara arasında gezdirerek bölgeyi tanıtıyoruz. Bu açıdan da sektörün profesyonellerinin bu çalışmalarımıza daha aktif şekilde yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Ayan'ın ardından kürsüye gelen Sakarya Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Büyük, turizm sektöründe bölgesel gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirerek, "Sakarya'ya baktığımız zaman sanayi ve tarımın turizme göre daha güçlü olduğu malum. Ancak sanayi ve tarım konusunda ki gelişmeleri; turizm konusunda ki gelişmelerde takip ediyor. Turizm kendisi dışında tam 40 sektörü etkileme özelliğine sahip. Bu açıdan turizm konusunda ki gelişmeleri son derece önemsiyoruz. Bunu geliştirmek konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizde doğal alanlar bakımından son derece güçlüyüz. Bunu daha da büyütmek ve güçlendirmek istiyoruz. Ancak turizm açısından özellikle konaklama tesisleri konusunda halen eksiklerimiz var. Bu tesislerin artması için devlet destekli çalışmalarla arzın fazlalaşması için çalışma yürütüyoruz. Bölge de ki konaklama tesislerinin artması açısından Sapanca'da bu alanda yürütülen yeni çalışmalar son derece önemli" diye konuştu.

Büyük konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Turizm sadece konaklama tesisi, ulaşım ve doğal güzellikler ile olan bir şey değil. Bölgenin daha cazip hale gelmesi için yeme-içme ve alışveriş çeşitliliği oluşturma konusunda gayret göstermek gerekir. Bu toplantının son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü sektör temsilcilerinin fikirleri ve beklentileri geleceğe yönelik çalışmalarımızda bize önemli bir yol gösterici olacak."

Büyük'ün konuşmasının ardından çalıştay Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. İzzet Kılınç'ın moderatörlüğünde devam etti. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marka'dan Doğu Marmara'nın Turizmde Gelecek Vizyonu Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement