Meclis, Besi Ve Ahır Tesislerini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Meclis, Besi Ve Ahır Tesislerini Değerlendirdi

Meclis, Besi Ve Ahır Tesislerini Değerlendirdi

Şanlıurfa İl Genel Meclisi yapılması planlanan besi çiftliği ve süt sığırı besiciliği tesisiyle ilgili imar planı ve komisyon raporlarını görüştü.

05.12.2013 12:14

Şanlıurfa İl Genel Meclisi 2013 Aralık Ayı Olağan Toplantısı 3. Birleşim Gündemiyle toplandı. İl Özel İdaresi il genel meclisi toplantı salonunda yapılan toplantıya Başkan Vekili Bozan Kılıç başkanlık yaptı. Bir önceki toplantıya ait toplantı tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantı komisyonlardan gelen raporların görüşülmesiyle devam etti.

TAŞ: TORPİLİN OLDUĞU YERE PARA AKTARILMIŞ
2013 yılında İl Özel İdaresinin belirlediği hedeflerin gerçekleşip gerçekleşmediği yönündeki talep üzerine yapılan komisyon raporu araştırmasında İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödeneğin taleplerin yoğunluğundan yetmeyeceğinin anlaşıldığı belirtildi. Bu raporla ilgili söz alan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl Genel Meclisi Üyesi Zeynel Taş, bütçede ayrılan yere paraların gitmediğini söyledi. Taş, "İstedikleri yere yardım etmişler, istemedikleri yere yardım etmemişler. Bütçe yapılırken belli yerlere para ayrılır. Bütçede ayrılmayan yere para aktarılmış, bütçede ayrılan yere de para verilmemiş. İşin özü şu, istedikleri yere para aktarmışlar istemedikleri yere para aktarmamışlar. Bu aslında yoğun taleplerden kaynaklı bir şey değil. Torpilin olduğu yere para aktarılmış. Aslına iddia eden varsa evrakları açalım bakalım. Raporlar gerçeği yansıtsın."diye konuştu.

SURİYELİLER DURUMU
Meclisin dünkü toplantısında Ceylanpınar'daki yol yapım çalışmaları, yapımı devam eden taziye evleri, medya ve tanıtım komisyonu tarafından hazırlanan raporda Suriyeli sığınmacıların durumu, kadın erkek yönünden, çocukların eğitimi yönünden yapılan araştırmada Suriyeli sığınmacıların çok ciddi sorunlarının olduğu, ekonomik durumlarının kötüye gittiği, kiraladıkları ev kiralarını ödeyemeyecek duruma geldikleri, çocukların eğitimlerinin yetersiz olduğu ifade edildi. Toplantıda ayrıca Müslüm Gürses'in isminin yapılacak bir spor tesisine verilmesi de görüşüldü. Konuyla ilgili söz alan BDP Şanlıurfa İl Genel Meclisi Üyesi Abdurrahim Demir, Müslüm Gürses isminin sanatçı kişiliğine binaen spor tesisi yerine bir kültür tesisine verilmesinin daha uygun olacağını belirtti.

BESİ VE AHIR TESİSİ
İl genel meclisi Korukezen köyü 188 parsel numaralı taşınmazın üzerinde yapılmak istenen 250 büyükbaş besi çiftliği ve ahır tesisi için yapılan uygulama imar planı ve komisyon raporuyla, Suruç ilçesine bağlı Büyükziyaret köyü 1 parsel numaralı taşınmazın üzerinde yapılmak istenen 250 büyükbaş süt sığırı besiciliği tesisi için yapılan uygulama imar planı dosya ve komisyon raporunu görüştü. Meclis bugün yeniden toplanacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Meclis, Besi Ve Ahır Tesislerini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement