Memur-Sen'den Kadınlar Gününe Özel Organizasyon - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen'den Kadınlar Gününe Özel Organizasyon

Memur-Sen\'den Kadınlar Gününe Özel Organizasyon

Sahip olduğu üye sayısıyla Türkiye'nin en geniş tabanlı sivil toplum kuruluşu Memur-Sen'in Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Ahmet Vefik Paşa Dede Efendi Salonu'nda düzenlediği özel programla kutladı.

11.03.2013 17:36

Sahip olduğu üye sayısıyla Türkiye'nin en geniş tabanlı sivil toplum kuruluşu Memur-Sen'in Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Ahmet Vefik Paşa Dede Efendi Salonu'nda düzenlediği özel programla kutladı.

Memur-Sen'in Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları tarafından organize edilen programa Ak Parti milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Canan Candemir Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü Dr. Sunay Özkul, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Özlem Tunç ve davetliler katıldı. Düzenlenen programda gazeteci-yazar Cihan Aktaş'ın, 'Vasıfsız Kadınlar'  sunumu da yoğun ilgi gördü.

Programda ilk sözü Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker aldı. Şeker, "Türkiye'nin en büyük sendikası olarak her zaman özgürlükler adına hareket ediyoruz. Kamuda serbest kıyafet için topladığımız 12 milyon 300 bin imza bunun en açık örneğidir. Biz toplumun tüm kesimlerinin özgürlüğü için çabalıyoruz. Özgürlüğü engellenmeye çalışılan tüm kadınlarımızın Memur-Sen olarak her zaman yanında olacağız. Kadınlarımıza sadece kadınlar gününde değil her zaman değer vermeliyiz. "Sizin en hayırlınız hanımlarına iyi olandır" sözünü hiçbir zaman unutmamalı bu sözü kendimize pusula etmeliyiz. Yılın sadece bir günü değil her günü kadınlarımıza değer vermeliyiz. Bu kapsamda tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü Memur-Sen olarak kutlarız" dedi.

Numan Şeker'den sonra kürsüye çıkan Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Özlem Tunç, "8 Mart 1857 yılında bir tekstil fabrikasında yaşanan acı bir olaya dayanıyor Dünya Kadınlar Günü. Sadece bir gün değil her gün Memur-Sen olarak kadınlarımızın haklarını arayan sivil toplum örgütü olacağız" diye söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan gazeteci Cihan Aktaş "Vasıfsız Kadınlar" başlıklı konuşmasında kadınlara karşı ayrımcılığı yalnızca erkeklerin yapmadığını, kadınların da hemcinslerine ayrımcılık yaptığını belirtti. Aktaş, "Değişen toplum içerisinde kadınlarımızda rolleri değişiyor. Kadınlara karşı yaşanan ayrımcılığın temeli bu değişimi toplum olarak benimsememizden kaynaklanıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için erkek-kadın hepimize bir görev düşüyor" diye konuştu.

Organizasyon kapsamında sahne alan Bursa Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu Hakan Özlev'in şefliğinde konser verdi.  Programın sonunda Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği Kadın Kolları Başkanı Özlem Tunç tüm katılımcılara gösterdikleri yoğun ilgiden ötürü teşekkür etti. Organizasyon sonunda Kadınlar Günü'ne özel yapılan çekilişle davetlilere çeşitli hediyeler verildi.

(MŞ)

11.03.2013 17: 16: 23

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-Sen'den Kadınlar Gününe Özel Organizasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement