Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'tan Ulaşım Zammı Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'tan Ulaşım Zammı Tepkisi

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak\'tan Ulaşım Zammı Tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma zam kararını sert bir dille eleştiren Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, zammın başta öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere vatandaşların sırtına ek...

14.09.2013 11:32

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma zam kararını sert bir dille eleştiren Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, zammın başta öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere vatandaşların sırtına ek mali yük yüklediğini söyledi.

Yerel yönetimlerin kar amacı güdemeyeceğini, zammın yüksek oranda olduğunu vurgulayan Abdurrahim Şenocak, en yüksek zam oranının da yüzde 21.74 ile öğretmen biniş kartı kullanan eğitimcilere getirilmesini anlamalarının mümkün olmadığını belirtti.

EN YÜKSEK ZAM ORANI ÖĞRETMEN BİNİŞ KARTINA

"Bu zam vatandaşın cebini yakacak" diyen Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, "Bu zam vatandaşın cebini yakacak. Özellikle hem öğretmenlerin, hem de velilerin sırtına eğitim yılı başında bir ek maliyetin daha binmesi doğru değil. İzmir'de Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala toplu taşıma kartlarına zam yapıldı. Toplu ulaşımda en yüksek zam oranı yüzde 21.74 ile öğretmen biniş kartı kullananlara geldi. Öğrencilere ise yüzde 10 zam yapıldı. Abartılı bir zam olarak değerlendiriyorum" dedi.

YEREL YÖNETİMLER KAR AMACI GÜDEMEZ

Şenocak, yerel yönetimlerin kar amacı gütmemesi gerektiğini de vurgulayarak, açıklamasını, "Kamu hizmeti veren kurumların kar amaçlı değil, hizmet odaklı çalışması lazım. Yerel yönetimler, belediyeler vatandaşa uygun hizmet götürmek durumundadır. Kuruluş amaçlarını göz ardı etmemeleri gerekir" şeklinde sonlandırdı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak'tan Ulaşım Zammı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement