Meram'a Minyatür Kent - Son Dakika
Yerel

Meram'a Minyatür Kent

Meram\'a Minyatür Kent

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilçeye, 'Minyatür Kent' yapılacak.

03.01.2013 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından ilçeye, 'Minyatür Kent' yapılacak.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Hasanköy Mahallesindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında daha önce duyurusu ilanlarla yapılan yeni yılın ilk projesini tanıttı. Belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Kalaycı, 80 bin metrekare alana yapılacak parkta, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 120 eserin minyatürü, tarih öncesi varlıklar ve masal dünyası görsellerinin sunulacağını söyledi.

Başkan Kalaycı, parkın Konya'nın turizm potansiyelini büyük oranda artıracağını belirterek, "Üç ayrı bölümden oluşacak parkımız tarih, kültür, sanat, bilim ve teknolojinin buluştuğu 80 bin metrekare alanda yapılacak. Sırçalı Medrese Kapısı'ndan girilecek parkın en önemli ve birinci bölümünde tarihi mekanlar, yani minyatürler olacak. Burada yapacağımız çok yüksek kalite standartlarında ve en ince detayına kadar yapılmış 120 minyatür ile milletimizin tarihi içerisinde Adriyatik denizinden Çin'e kadar büyük bir coğrafya üzerinde kurduğu medeniyetin taştan yapılmış abidelerini Konya'mıza, Meram'ımıza getireceğiz. Böylece insanlarımız, yabancı konuklarımız ve çocuklarımız ecdadımızın hakim olduğu tüm coğrafyalardaki kültürümüzü tanıyacak, anlayacak ve onları yapanlar hakkında bilgi sahibi olacaklar" dedi.

İlk minyatür park'ın İstanbul'daki "Miniaturk" olduğunu hatırlatan Başkan Kalaycı, Meram Belediyesi olarak Miniaturk'ü de aşan bir proje gerçekleştirmeyi kendilerine hedef koyduklarını, ziyaretçi hedef kitlelerinin sadece Konya halkı değil tüm ülke ve Türkiye'ye gelen yabancı konuklar olduğunu dile getirdi.

Başkan Kalaycı, tarih öncesi varlıkların sergileneceği parkta fosili bulunmuş büyük 50 adet hareketli dinozor çeşidinin yer alacağını, herkesin çocukluğundan beri dinlediği ve hayalinde canlandırdığı masallar ve masal kahramanlarının görsel olarak sunulacağını, masal anlatan hareketli masal ağaçlarının da yer alacağını sözlerine ekledi.

2013 yılı içerisinde tamamlanarak açılması planlanan parkın yapılacağı yerin daha sonra duyurulacağı bildirildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'a Minyatür Kent - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement