Mermercilerin Kamulaştırma Sevinci - Son Dakika
Yerel

Mermercilerin Kamulaştırma Sevinci

Mermercilerin Kamulaştırma Sevinci

Mustafakemalpaşa Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi'nde kamulaştırmalar başladı.

03.08.2012 11:49

Mustafakemalpaşa Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi'nde kamulaştırmalar başladı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, kamulaştırmaların yıl sonuna kadar bitirilmesini planladıklarını söyledi.

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut Devecikonağı bölgesinde bulunan Mermerciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu. Mermerciler Organize Sanayi Bölgesi toplantısına katılan Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Kaymakam Kazım Karabulut, açıklamalarında kamulaştırmaların bu yıl onuna kadar tamamlanacağını söylediler. Kaymakam Karabulut, "Bugün burada Mermerciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu olarak toplanmış bulunmaktayız. Mustafakemalpaşa'da çok kıymetli mermer yatakları mevcut. Ülkemize her yıl özellikle Çin'e mermer ihracatı gerçekleştiriliyor ve bütün bu mermer sektörünü de bir araya getirmek içinde Mustafakemalpaşa'da Devecikonak Köyü'nde Mermerciler İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş durumda. Ancak Mermerciler İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz henüz istenilen oranda yatırımlarını gerçekleştirmiş durumda değil. Öncelikle arsa sorunumuzun çözülmesi gerekiyor. Bunun için bu yıl 2. kamulaştırma hamlemizi yapıyoruz. Yılbaşına kadar bu kamulaştırmaları tamamladığımız takdirde iş adamlarımıza özellikle mermerci iş adamlarımıza gereken arsa tahsisini yapabileceğiz ve ilçelerimizin değişik yerlerinde dağılmış halde bulunan mermerci iş adamlarımızı bir bölgede organize bir şekilde toplamış olacağız" dedi.

"KAMULAŞTIRMALAR YILSONUNA BİTİYOR"

Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik, Mustafakemalpaşa'da çok fazla mermer yataklarının olduğunu ifade ederek, "Mermer yataklarının en doğru biçimde işletilerek ekonomimize kazandırılması çok büyük önem arz etmektedir. Ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerini bir bütün halinde değerlendirdiğimiz zaman yeraltı zenginlikleri bu zenginlikler içerisinde önemli bir yer işgal etmektedir. Bu bakımdan biz mermerciliğin ülkemiz için Bursa'mız için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tabi mermer genellikle Bursa'da maalesef çok fazla işlenmeden kütük halinde yurtdışına ihraç ediliyor. Mermerin işlenerek son kullanıcıya ulaştırılması, son kullanıcının kullanabileceği şekle getirilerek işlenip mermercilerin bu işten en yüksek karı elde etmeleri çok önem arz ediyor. Ancak mermercilik Bursa'da çok önemli olduğu halde büyük mermer yataklarımız olduğu halde mermerlerin işlendiği organize sanayi bölgelerimiz maalesef çok fazla değil. Mermer Organize Sanayi İhtisas bölgesinin bir an önce tam faaliyete geçip en güzel şekilde orada çalışmasını arzu ediyoruz. Bunla ilgili kamulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Bu yılsonuna doğru kamulaştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra imar planları tamamlanıp önce yer isteyen mermercilerimize yerler sağlanacak. Mermerciler bir arada hem çalışarak birbirlerinin çalışmalarından yararlanma imkanı bulacak hem de çevreye verdikleri kirletici unsurları bir arada tasfiye ederek arıtarak doğayı kirletmeden faaliyetlerini sürdürebilecekler" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mermercilerin Kamulaştırma Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement